management

Kde získať peniaze na podporu podnikania

Obsah:

Kde získať peniaze na podporu podnikania

Video: Rozvoj podnikania a kreatívnych nápadov 2024, Júl

Video: Rozvoj podnikania a kreatívnych nápadov 2024, Júl
Anonim

Povinnou súčasťou každého podnikateľského plánu je počiatočný kapitál. Potrebná suma je samozrejme už niekedy uložená na bankovom účte, ale vo väčšine prípadov sú potrebné ďalšie zdroje financovania.

Image

kreditov

Najobľúbenejšou možnosťou je vziať si obchodný úver od banky. Takmer každá banka má špeciálne programy na poskytovanie úverov malým a stredným podnikom. Je pravda, že prípad, ktorý sa práve otvára, je v stávkach pomerne veľký. Napríklad pre podnikateľov a malé podniky sa pohybujú v rozmedzí 20 - 26% ročne.

Preplatok sa skutočne ukázal byť dosť veľký. Získate však spoľahlivú hotovosť, ktorá je zabezpečená dohodou s bankou. Nemáte žiadne ďalšie záväzky voči veriteľovi a ste tiež poistení proti prehodnoteniu podmienok zmluvy.

Napriek všetkým týmto podmienkam môže byť získanie peňazí týmto spôsobom problematické. Bude potrebné dokázať banke, že vaša spoločnosť bude určite strieľať, ale to nie je také jednoduché. Je potrebné premyslieť všetky podrobnosti, aj tie najmenšie.

Okrem toho je málo projektov schopných začať profitovať už od prvých dní. Vytváranie klientskej základne, organizácia všetkých procesov atď. Spravidla trvá niekoľko mesiacov. Okrem toho sa od vás môže vyžadovať, aby ste zložili zálohu: byt, auto, pozemok alebo iný cenný majetok.

Alternatívou k podnikateľskému úveru je spotrebiteľský úver. Je však vhodný iba pre malé projekty, pretože získanie veľkého množstva je takmer nemožné. Medzi výhody môžete rozlíšiť, že nemusíte poskytovať podnikateľský plán a prejsť veľmi dlhým postupom posudzovania žiadosti.

Odporúčaná