rozpočtovanie

Zmeny v platení poistného v roku 2015

Obsah:

Zmeny v platení poistného v roku 2015

Video: Ekonomická aktualizácia: Dnešná pandémia ako kríza kapitalizmu 2024, Júl

Video: Ekonomická aktualizácia: Dnešná pandémia ako kríza kapitalizmu 2024, Júl
Anonim

V roku 2015 nadobudlo účinnosť množstvo inovácií týkajúcich sa platenia poistného na FIU. Najdôležitejšie sú zmeny v oblasti stanovovania príspevkov na množstvo platieb a vzťahov s fondom.

Image

Dôchodkové príspevky všetkých platieb zamestnávateľom cudzincom

Od roku 2015 bude priťahovanie cudzincov na dočasnú prácu menej výhodné. Teraz budú všetky platby im zdaňované z príspevkov na dôchodok. Predtým - iba v prípade dlhodobých pracovných vzťahov na obdobie dlhšie ako 6 mesiacov a za prítomnosti pracovnej zmluvy na dobu neurčitú.

Vyberané vyrovnávacie vyrovnanie

To platí, ak výška náhrady za prepustenie presiahne trojnásobok priemernej mesačnej mzdy alebo šesťkrát - pre tých, ktorí pracujú na Ďalekom severe. Predtým boli poistné poistené iba na odškodnenie za neplatenú dovolenku.

Poistné sa znova nezaokrúhľuje nahor

Pravidlo, že poistné bolo zaokrúhlené na plné rubly, trvalo iba rok. Od roku 2015 musia byť všetky platby znova uskutočňované v rubľoch a kopeckách.

Možnosť prevodu príspevkov v rámci fondu

Ak bolo skôr možné kompenzovať preplatok iba v rámci jedného rozpočtu fondu (CSC), teraz je to možné v rámci celého fondu. Napríklad v prípade preplatku príspevkov do MHIF sa môže použiť na nadchádzajúce platby za poistnú časť dôchodku.

Odporúčaná