Druhy činností

Ako sa vysporiadať s licenciami na dizajn

Ako sa vysporiadať s licenciami na dizajn

Video: Emily Pilloton: Teaching design for change 2024, Júl

Video: Emily Pilloton: Teaching design for change 2024, Júl
Anonim

V súlade s požiadavkami zákona bola po vykonaní zmien v zákone o územnom plánovaní ukončená registrácia licencií na projektovanie a výstavbu budov a stavieb. Teraz sa od všetkých spoločností, ktoré sa zaoberajú týmto typom činnosti, vyžaduje, aby nemali licenciu, ale osvedčenie o prijatí na prácu, ktorú vydávajú samoregulačné organizácie.

Image

Návod na použitie

1

Ak má vaša organizácia otázku, ako postupovať s licenciami na dizajn, ktorých platnosť vyprší v blízkej budúcnosti, prečítajte si federálny zákon „o samoregulovaných organizáciách“ č. 148-FZ, ktorý nadobudol účinnosť 1. januára 2009. Podľa neho je povolenie na projekčné práce teraz vydáva špeciálne vytvorené profesijné združenie - SRO. Úlohou týchto organizácií je rozvíjať nové požiadavky, normy a normy pre projektové činnosti. Vytvárajú tiež podmienky na prijímanie stavebných spoločností na vykonávanie tejto činnosti.

2

Na urýchlenie získania povolenia od SRO môžete prejsť dobrovoľnou certifikáciou vašej spoločnosti a získať medzinárodný certifikát kvality v oblasti dizajnu. Nenahrádza samozrejme licenciu, ale potvrdzuje kvalitu služieb, ktoré poskytuje vaša spoločnosť pri navrhovaní budov a štruktúr, ako aj kvalifikáciu vašich odborníkov.

3

Potrebujete tiež pripraviť balík dokumentov na pripojenie sa k SRO, aby ste získali povolenie SRO na projekčné práce. Podmienky pre vstup nových členov do týchto organizácií boli spočiatku veľmi lojálne, podniky nevyžadovali vstupné a registráciu osvedčení o medzinárodných normách kvality. V súčasnosti je jednorazový vstupný poplatok do SRO 150 000 rubľov, ročná platba poistného - 7 a mesačný členský poplatok - 5 000 rubľov.

4

Ak chcete získať povolenie na vstup SRO, musíte predložiť notársky overené štatutárne dokumenty organizácie, overenú kópiu daňovej registrácie, osvedčenie o registrácii registračné číslo registračného čísla, informačný list od ROSSTAT, výpis z registra právnických osôb doručený najneskôr do jedného mesiaca. Okrem toho musíte k balíku dokumentov priložiť zápisnicu z valného zhromaždenia o vymenovaní generálneho riaditeľa. Môže ísť o kópiu overenú pečaťou podniku.

5

Zoznam dokladov na získanie certifikátu SRO obsahuje aj zoznam manažérov a špecialistov s uvedením ich vzdelania a pracovných skúseností. Bude tiež potrebné poskytnúť informácie o dostupnosti majetku a vybavenia potrebného na vykonanie projektových prác.

Odporúčaná