ostatné

Ako vŕtať studňu

Ako vŕtať studňu

Video: Vŕtaná studňa - realizácia a rozťahanie (rozbehnutie) 2024, Smieť

Video: Vŕtaná studňa - realizácia a rozťahanie (rozbehnutie) 2024, Smieť
Anonim

Obyvatelia súkromného sektora musia nezávisle zlepšovať svoje domovy, kopať septiky, studne, platiť za služby stavebným organizáciám za inštaláciu plynovodov. A ak sa stále dokážete obísť bez plynovodu s metánom pomocou tlakových fliaš, potom je nemožné, aby bol váš život pohodlný bez prívodu vody. Neexistuje žiadna voda, nie je tu žiadny odtok pre odpadové vody, a preto pohodlie na dvore len skomplikuje život. Čo robiť, ak nie je možné priviesť vodovodné potrubie z výškových budov a túžba po komforte je taká veľká, že ste pripravení zaplatiť akúkoľvek sumu, ak iba vo vašej kuchyni nie je umývadlo, ale kohútik?

Image

Návod na použitie

1

Rozhodnite sa sami, či budete pracovať na prehlbovaní studne alebo najmete vŕtačky.

2

Vyberte miesto, kde budete vŕtať. Vymaže. Kúpte si požadovaný počet vodovodných potrubí rôznych priemerov a hrúbok stien.

3

Výpočet záznamu sa vykonáva s prihliadnutím na požadovanú hĺbku vrtu. Pamätajte, že štát zakazuje vŕtanie do hĺbky viac ako 50 metrov.

4

Pripravte vŕtací nástroj. Nainštalujte vŕtačku pripravenú pre vrt s vrtnými rúrkami namontovanými na jej konci do vybrania. Rúry striedajte v závislosti od vybrania vo vrte.

5

Ak chcete vrt dobre otočiť, zafixujte vŕtacie rúrky v pomocnom rotačnom zariadení. Zapnite inštaláciu a spustite rotačný výklenok.

6

Ak namiesto rotora a vrtných rúr máte šnekovú inštaláciu, pripravte miesto na skládku vyťaženej pôdy. Táto metóda sa používa najmä pri vŕtaní studní na zásobovanie vodou.

7

Na čistenie mechanizmov a častí vrtnej súpravy použite preplachovaciu tekutinu.

8

Vŕtajte buď v pravom alebo ostrom uhle. Pamätajte, že pri naklonenej metóde vŕtania sa vrt dobre zrúti, takže neváhajte nainštalovať potrubie.

Venujte pozornosť

Nezávislé vŕtanie vrtu vykonávajte iba vtedy, ak máte príslušné povolenie na prácu a potrebnú kvalifikáciu.

Užitočné rady

Prečo dobre, nie dobre? Extrakcia vody zo studne umožní použitie iba tých podzemných vôd, ktoré prechádzajú najbližšie k horným vrstvám pôdy. Ekologická situácia je taká, že vzorka kvapaliny zo studne môže obsahovať taký súbor nečistôt, ktoré spôsobujú, že voda nie je vhodná na pitie. A udržať si celú studňu pre technické potreby je nepohodlné, pretože po tom, čo sa voda uzná za bezcenné, zbavte sa jamy.

Odporúčaná