Obchodné riadenie

Ako zariadiť predaj

Ako zariadiť predaj

Video: PREDANÉ -NA PREDAJ 3 IZBOVÝ ZARIADENÝ ZREKONŠTRUOVANÝ BYT 2024, Júl

Video: PREDANÉ -NA PREDAJ 3 IZBOVÝ ZARIADENÝ ZREKONŠTRUOVANÝ BYT 2024, Júl
Anonim

Asi pred 15 rokmi kupujúci vnímali predaj ako pokus o predaj chybného tovaru. Postupom času sa však s nami zakorenili podobné skúsenosti zahraničných spoločností. Dnes veľa kupujúcich netrpezlivo čaká na predaj v obchodoch, ktoré radi kupujú svoj obľúbený produkt za atraktívnu cenu.

Image

Návod na použitie

1

Pred predajom produktu musíte:

- určiť si svoje ciele;

- pripraviť miesto predaja na predaj;

- premýšľajte o jeho oznámení.

2

Najprv sa rozhodnite, aké sú ciele predaja:

1. Zvyčajný sezónny predaj, ktorý sa koná s cieľom oslobodiť maloobchodný priestor od zvyškov nepredaného sezónneho zberu, aby sa vytvoril priestor pre novú kolekciu, ktorá sa má čoskoro sprístupniť v mieste predaja.

2. Aby sa realizovala určitá skupina tovaru, dopyt po ktorom z nejakého dôvodu klesol.

3. Zvýšiť klesajúci tok zákazníkov.

4. Ak sa rozhodnete prestať pracovať s konkrétnym dodávateľom, môžete zvyšky tejto zbierky predať za ceny, ktoré sú pre kupujúceho príjemné.

5. Držanie predaja v predvečer sviatkov, čo vám umožní získať obrovský zisk vďaka niekoľkonásobne zvýšenému dopytu.

3

Ďalej pripravte predajný priestor na predaj. Môžete si vybrať vhodnú možnosť predstavenia skupiny predávaných produktov na obchodnom poschodí:

1. pripraviť pre túto kategóriu tovaru samostatný regál / stojan / stojan, zvýraznený pomocou POS materiálov;

2. Usporiadajte výrobky v celkovej hmotnosti, zdôraznite cenovú ponuku výhodných ponúk. (Navyše cenovky rôznych farieb môžu zodpovedať rôznym zľavám: napríklad červená cenovka zaručuje zľavu 50%, žltá - 30% a zelená - 15%.)

4

Predaj môžete oznámiť aj rôznymi spôsobmi. Napríklad na výkladnej skrini môžete umiestniť propagačné materiály vo forme slov „predaj“ a „predaj“, ako aj percentuálne zľavy. Okrem toho, ak sa obrátite na reklamnú agentúru, získate slogan, ktorý je atraktívny pre kupujúceho a ktorý sa dá umiestniť aj na okno.

5

Na predaj môžete upozorniť distribúciou letákov, letákov, vizitiek. Organizátori môžu byť prijatí samostatne alebo sa môžu obrátiť na reklamnú agentúru. Najdôležitejšou podmienkou je územie distribúcie. Napríklad, ak sa obchod nachádza vo veľkom nákupnom centre, promotér by mal pracovať tam alebo pri vchode do neho. Ak je obchod izolovaný, musia sa reklamné výrobky distribuovať v jeho bezprostrednej blízkosti v smere pohybu osôb v jeho smere.

6

Vďaka reklame v rozhlase bude možné kontaktovať cieľové publikum, keďže bude mať možnosť zvoliť si rozhlasovú stanicu. Reklama by mala byť veľmi informatívna. Všetky informácie, ktoré by ste chceli oznámiť kupujúcemu, je možné vložiť do tlače. Tento spôsob má však malú nevýhodu: prítomnosť príliš veľkého množstva reklamy, ktorá znižuje pozornosť čitateľa.

7

Partizánske metódy by sa nemali podceňovať. Niekoľko študentov za mierny poplatok vytvorí v obchode rozruch, prehrabáva sa cez stojany a vešiaky s predávanými výrobkami, čo tam potiahne potenciálnych kupcov ako magnet. Pohľad študentov, ktorí sa pokúšajú o oblečenie na obchodnom poschodí, by mal mentálne povedať, že tí, ktorí prechádzajú okolo, a pochybujú: „Ponuka je vynikajúca, mal by som byť v čase, všetky šatne sú zaneprázdnené.“

8

Zhrnutím vyššie uvedeného môžete zorganizovať predaj stanovením cieľov - prípravou priestorov - oznámením spôsobmi, ktoré máte k dispozícii.

BizExpert Kolektívny blog

Odporúčaná