Obchodné riadenie

Ako pomenovať počítačový obchod

Ako pomenovať počítačový obchod

Video: ► Sleeping Dogs | #10 | Obchod s orgány | CZ Lets Play / Gameplay (1080p) (PC) 2024, Júl

Video: ► Sleeping Dogs | #10 | Obchod s orgány | CZ Lets Play / Gameplay (1080p) (PC) 2024, Júl
Anonim

Počítačový obchod je výnosný, ale náročný druh podnikania. Nie sú tu žiadne maličkosti a ak chcete dosiahnuť úspech a prosperitu, musíte sledovať každý detail. Názov počítačového obchodu je jeho vizitka. A jeho správna voľba je kľúčom k úspechu.

Image

Návod na použitie

1

Pri otváraní obchodov s počítačmi je potrebné vziať do úvahy veľa jemností a funkcií: nadviazať spoluprácu s dodávateľmi, vyberať a pripravovať miestnosť, vypracúvať všetky povolenia, prijímať a školiť zamestnancov a oveľa viac. Účelom tohto všetkého je vytvoriť stabilný predaj a rastúci obrat spoločnosti. Najprv musíte zaujať kupujúcich a vytvoriť s nimi pozitívny názor na nový obchod. Tu sa nemôžete obísť bez kompetentných marketingových aktivít, a to aj bez správneho pomenovania.

2

Predtým, ako si vezmete názov obchodu s počítačmi, musíte sa rozhodnúť pre cieľové publikum. Pokúste sa pochopiť a predstaviť svojich budúcich zákazníkov. Budú to mladí, pokročilí ľudia, ktorí majú veľký záujem o všetky nové výrobky, ktoré sa objavujú? Alebo sú to skôr bežní používatelia, ktorí potrebujú stroje na prácu doma s dokumentmi a surfovanie po internete?

Veľa záleží na portréte potenciálneho klienta - koniec koncov, bude to ten, kto vyhodnotí názov počítačového obchodu a jeho záujem a dôvera bude závisieť od toho, ako atraktívne pre neho bude.

3

Správne pomenovanie obchodu s počítačmi nie je také ťažké. Hlavným problémom je vyhnúť sa opakovaniu a variáciám mien už existujúcich spoločností.

Preto začnite zostavením zoznamu mien svojich konkurentov (podľa výsledkov vyhľadávacích dopytov, ako voliteľná možnosť). Potom môžete začať vytvárať nápady. Za týmto účelom môžete postupovať podľa niekoľkých scenárov:

- umiestňovanie tém týkajúcich sa počítačov (pamätajte čo najviac slov týkajúcich sa počítačov - modely, názvy náhradných dielov, bežné slangové výrazy) a vyberte z nich najživšie, priestrannejšie a zrozumiteľnejšie pre širokú škálu ľudí;

- prekonajte samotný rozsah služieb - nákup vybavenia, pomoc ľuďom, školenie, prenos nových poznatkov atď. Tematické slovesá a prídavné mená slovies sú pre tieto variácie veľmi vhodné.

Po rozhodnutí o mene nezabudnite skontrolovať, ako to znie, keď sa vyslovuje nahlas (koniec koncov, manažéri sa budú musieť telefonicky predstaviť) a sklonmi.

Venujte pozornosť

Používaním názvov existujúcich obchodov porušujete autorské práva.

Užitočné rady

Pokúste sa nájsť pôvodné meno - tematické slovo, ktoré počuje každý.

Odporúčaná