Druhy činností

Ako zaregistrovať vzdelávaciu inštitúciu

Ako zaregistrovať vzdelávaciu inštitúciu

Video: Tri vzdelávacie inštitúcie pod jednou strechou 2024, Júl

Video: Tri vzdelávacie inštitúcie pod jednou strechou 2024, Júl
Anonim

Školy, materské školy, domy tvorivosti detí, detské kluby - ďaleko od úplného zoznamu vzdelávacích inštitúcií. Organizačná forma a príslušnosť k oddeleniu sa môžu líšiť, každá inštitúcia starostlivosti o deti však potrebuje štátnu registráciu. Mimovládna vzdelávacia inštitúcia môže byť zaregistrovaná ako nezisková organizácia. Zoznam dokumentov je určený príslušným federálnym zákonom.

Image

Budete potrebovať

  • - federálne zákony „o vzdelávaní“ a „o neziskových organizáciách“;

  • - vyhlásenie;

  • - rozhodnutie vytvoriť vzdelávaciu inštitúciu;

  • - základné dokumenty;

  • - informácie o zakladateľoch;

  • - prijatie platby cla.

Návod na použitie

1

Stretnite sa so zakladateľmi. Zostavte zápisnicu z valného zhromaždenia. Uveďte v ňom názov vzdelávacej inštitúcie, dátum a miesto konania. V hlavnom texte napíšte počet prítomných občanov Ruskej federácie, ich priezviská, krstné mená a mecenáši, ako aj to, kto bol predsedom a tajomníkom.

2

Napíš program do zápisnice. Mali by obsahovať otázky týkajúce sa vytvorenia, prerokovania charty, kandidatúry riaditeľa atď. Formulovať operatívnu časť, ktorá musí obsahovať klauzulu o vytvorení vzdelávacej inštitúcie a rozhodnutie požiadať o federálnu registračnú službu. Uveďte, ako hlasovalo. Dokument musí byť podpísaný predsedom a tajomníkom. Protokol musí byť vyhotovený v dvoch exemplároch. Jeden z nich musí byť notársky overený a druhý môže podpísať iba žiadateľ.

3

Napíšte vyhlásenie. Jeho forma je uvedená v dodatku č. 1 k rezolúcii č. 212 vlády Ruskej federácie z 15. apríla 2006. Uvádza právnu formu, meno v jazyku jedného z obyvateľov Ruskej federácie, meno v akomkoľvek cudzom jazyku, členstvo v náboženskej organizácii, poštovú adresu, telefónne číslo, dátum rozhodnutia o vytvorení. Uveďte informácie o žiadateľovi. Tu musíte uviesť informácie o zriaďovateľovi, údaje o hospodárskej činnosti.

4

Urobte si kópie stanov a zakladateľskej zmluvy. Musia byť predložené v troch vyhotoveniach. Môžete tiež poskytnúť kópie identifikačných dokumentov zakladateľov, náčrt pečate. Ak žiadateľ nepredloží dokumenty federálnej registračnej komore, musí sa pripraviť plná moc.

5

Pripravte tiež dve kópie potvrdenky pri prijatí dokumentov. Formuláre môžu byť priamo v pobočke Registračnej komory. Potvrdenie musí obsahovať názvy všetkých dokumentov predložených na registráciu. Mali by tiež obsahovať informácie o orgáne, ktorý prijal vaše dokumenty, a úradníkovi.

Venujte pozornosť

Ak zriaďovatelia zahŕňajú cudzieho občana alebo zahraničnú organizáciu, dokumenty sa musia predložiť aj v jazyku tohto štátu.

Zoznam dokladov pre štátnu registráciu

Odporúčaná