Druhy činností

Ako otvoriť obchod v regióne

Ako otvoriť obchod v regióne

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Vytvorenie a rozšírenie distribučnej siete, a to aj do iných regiónov, je problémom, ktorý skôr alebo neskôr čelí mnohým podnikom a podnikateľom. V prvom rade je potrebné pri takomto rozhodnutí zohľadniť osobitosti konkrétneho regiónu: vlastnosti miestnej legislatívy, kúpna sila obyvateľstva a množstvo ďalších.

Image

Budete potrebovať

  • - znalosť miestnych právnych predpisov;

  • - priestory;

  • - predajcovia a správcovia;

  • - peniaze na nájom, opravu, nákup tovaru a iné účely.

Návod na použitie

1

Začnite svoju prípravu dôkladným preštudovaním regionálnych zákonov, ktoré upravujú oblasť obchodu, na ktorú sa špecializujete. Napríklad regionálna legislatíva definuje niekoľko požiadaviek pre žiadateľov o povolenie na obchodovanie s alkoholom. Ak by sa mal obchod v niektorých regiónoch nachádzať nie viac ako 50 metrov od detských zariadení, v iných je táto vzdialenosť sto metrov. Podobné nuansy sú možné aj v iných oblastiach. A oni určia, povedzme, požiadavky na vhodnú miestnosť.

2

Preskúmajte regionálny trh: aká je kúpna sila obyvateľstva, ako vysoko je zastúpené vaše cieľové publikum, aké sú jeho hlavné spotrebiteľské hodnoty (môžu sa líšiť od požiadaviek kupujúceho, na ktorého ste zvyknutí), ktorí sú hlavnými konkurentmi a ako sa od nich odlišujete. Je obzvlášť dôležité dozvedieť sa o možných neoficiálnych nástrahách: ak majú konkurenti administratívny zdroj, ktorý, bohužiaľ, v našej krajine nie je neobvyklý, výrazne skomplikuje váš život. Toto nie je vždy príležitosť pochovať vaše plány, ale musíte byť pripravení na problémy, ktoré v tejto situácii nevyhnutne vzniknú.

3

Vyberte si miestnosť, ktorá najlepšie vyhovuje vašim potrebám: správna oblasť, s núdzovým východom, napojená na sieť, vodovod a kanalizáciu. Poloha je veľmi dôležitá: obchod nachádzajúci sa na rýchlom a prechodnom mieste má vždy vyššie príjmy ako analóg s minimálnou prevádzkou. Zohľadnite tiež všetky ďalšie požiadavky vyplývajúce zo špecifík obchodu a požiadaviek regionálnych právnych predpisov.

4

Uzatvorte prenájom s vlastníkom vhodných priestorov. Tento dokument bude určite potrebný po prijatí akéhokoľvek povolenia, ak ho potrebujete.

5

Súbežne so získavaním povolení začnite s opravou priestorov. Ak získate oblasť, ktorá úplne vyhovuje potrebám budúceho obchodu, je to veľká šťastie, čo sa stáva veľmi zriedka.

6

Vyzdvihnúť a najať zamestnancov. Venujte osobitnú pozornosť kandidatúre manažéra. Bez nej sa nemôžete obísť, ak sa nepresťahujete do oblasti, v ktorej otvoríte obchod. Veľmi dôležité sú jeho skúsenosti, odporúčania, znalosť miestneho trhu (kde je lacnejšie kúpiť tovar, ako rokovať s dodávateľom), osobné kontakty. Buďte však pripravení neustále ho monitorovať - ​​najskôr aj následne. Obchod je špecifická oblasť, v ktorej nedostatočná kontrola nad zamestnancami nevedie k dobru.

7

Premýšľajte nad reklamnou kampaňou. Potom informujte budúcich kupujúcich o blížiacom sa otvorení - čo sa otvorilo. Ponúknite prvým kupujúcim propagačné akcie alebo zľavy a informujte ich o tom aj prostredníctvom reklamy. Reklamná stratégia závisí od špecifík obchodu. Pre malú inštitúciu v pešej vzdialenosti budú letáky v poštových schránkach lepšie fungovať a predajňa s tovarom, pre ktoré sa oplatí ísť na druhý koniec mesta, sa neobíde bez pomoci mestských médií. Zapojte sa do najobľúbenejších z nich, prostredníctvom ktorých sa určite dostane k čitateľovi. Zohľadnite špecifiká publika. Nemá zmysel inzerovať obchod s potravinami v očarujúcom časopise a exkluzívny butik v novinách bezplatných inzerátov. Venujte pozornosť vonkajšej reklame v súlade s federálnymi a miestnymi zákonmi. Malo by to prilákať kupujúceho bez toho, aby vám spôsobovalo problémy.

8

Prísne kontrolujte prácu obchodu v prvých dňoch po otvorení: od prvých dojmov kupujúceho závisí od jeho ďalšieho prístupu k vášmu duchovnému dieťaťu, a teda od vašich budúcich ziskov.

Odporúčaná