Obchodné riadenie

Ako plánovať nákupy

Ako plánovať nákupy

Video: Kóňa: Od štátu nechcem nič, len aby s nami dostatočne v predstihu komunikoval 2024, Júl

Video: Kóňa: Od štátu nechcem nič, len aby s nami dostatočne v predstihu komunikoval 2024, Júl
Anonim

Ak začnete pracovať v oblasti obchodu, musíte študovať mnoho rôznych aspektov trhu a zásady práce na ňom. To isté sa musí urobiť pre podnikateľov, ktorí nedávno začali obchodovať. Jednou z hlavných zložiek úspešného obchodovania je kompetentné plánovanie obstarávania.

Image

Návod na použitie

1

Poznatky o trhových podmienkach a zásadách fungovania samozrejme prichádzajú so skúsenosťami, ale napriek tomu, aby bolo obstarávanie úspešné, je možné uplatniť niektoré pravidlá.

Ak teda pracujete v oblasti obchodu viac ako mesiac, postupujte takto. Uskutočnite dôkladnú analýzu zásob a obratu počas životnosti vašej spoločnosti. Toto určí optimálne množstvo nakúpeného tovaru v každej skupine a pre každého dodávateľa.

2

Vzhľadom na sezónny faktor upravte hodnotu zásob tovaru a optimalizujte ich obchodný obrat. Výsledkom je, že od každého dodávateľa môžete vypočítať optimálny rytmus dodávky pre každú skupinu tovaru.

3

Vypracujte mesačne a štvrťročne plán obratu pre každú skupinu tovaru. Takže plánujete hromadné nákupy pre všetkých dodávateľov na budúce obdobia.

4

Potom už v súlade s pripravovaným plánom obstarávania a obratu, ako aj so zreteľom na zostávajúce výdavky a príjmy v plánoch, zostavte rozpočet na pohyb finančných zdrojov osobitne na každý mesiac. Nezabudnite vziať do úvahy všetky bežné výdavky, ktoré vzniknú počas prevádzky podniku.

Nakoniec vypracujte denný rozvrh platieb a prísne ho dodržiavajte. Denne upravujte plán s prihliadnutím na zmeny v spoločnosti.

5

Pamätajte tiež, že pre úspešné plánovanie obstarávania musíte určiť nielen optimálny predaj, nákupy a sortiment v skupinách. Zoberme si východiskový bod pre plánovanie stavu, t. J. Obsahu skladu. Na základe potrieb skladu v bežnom období a určiť optimálny objem tovaru s rovnakými minimálnymi nákladmi na tovar. Porovnajte výsledok s rozpočtom a dostanete potrebné čísla pre analýzu.

Užitočné rady

Pri výpočte skladu treba vziať do úvahy minimálne požadované množstvo tovaru, ktoré závisí od aktuálneho dopytu po dostupnosti výrobkov, nákladov na tovar a od rôznych súvisiacich faktorov.

Odporúčaná