Obchodná komunikácia a etika

Ako by mal predávajúci vyzerať

Ako by mal predávajúci vyzerať

Video: DEŇ PSA | ako by mal vyzerať psí deň 2024, Júl

Video: DEŇ PSA | ako by mal vyzerať psí deň 2024, Júl
Anonim

Predajca je osoba, ktorá prepúšťa tovar v určitej predajni. Existujú predajcovia odevov, obuvi, výrobkov, služieb. Sú to ľudia, ktorí sú tvárou obchodu, a veľkosť predaja závisí od ich vzhľadu. Každá konkrétna inštitúcia má samozrejme svoje požiadavky na vzhľad, existujú však všeobecné odporúčania.

Image

Návod na použitie

1

Predajca by mal byť vždy čistý. Čisté oblečenie je kľúčom k dobrému vzťahu. Samozrejme sa stáva, že musíte vyložiť tovar, rozložiť ho a zároveň sa môžete zašpiniť, ale pri prvej príležitosti musíte vymeniť oblečenie. Kupujúci nebude interagovať so špinavou osobou, pôjde ku konkurencii. Zmačkané a neupravené oblečenie tiež odstrašuje. V našej krajine je stále bežné stretávať sa s človekom, ktorý vystupuje.

2

Predajca musí byť priateľský. Úsmev je kľúčom k dobrému predaju. Uplynul čas, keď by zákazníci mohli byť pri pulte hrubí. Dnes existuje veľké množstvo ponúk a musíte sa držať každého návštevníka. Je potrebné pozdraviť, mať ľudí, aby s vami komunikovali. Predajca je tvárou spoločnosti. Čokoľvek sa stane na jeho osobnom fronte, nemalo by to mať vplyv na jeho prácu. Akékoľvek problémy, nedostatok spánku by mali zostať doma. V obchode je prijateľná iba dobrá nálada.

3

Predajca si musí byť vedomý svojho produktu. V mnohých obchodoch s odevmi konzultanti nosia značkové oblečenie, aby návštevníci videli, ako to všetko vyzerá v skutočných ľuďoch. Zvyčajne sa však na takýchto miestach pozývajú pracovať s ideálnymi externými údajmi. Predajca kozmetiky musí mať dokonalý make-up a predajca zdravotníckych pomôcok musí žiariť zo svojho drvivého zdravia. A hoci niekedy sú to len okázalé veci, musia byť prítomné.

4

Osobitosťou každého predajcu je vyrovnanosť. To by malo byť na prvý pohľad viditeľné. Kupujúci sú rôzni, niektorí môžu byť dokonca neslušní a na to musíte reagovať veľmi pokojne. Niekto sa dokonca úmyselne snaží dostať človeka zo seba, ale ak je predávajúci pokojný, obchádzajú ho vonkajšie podnety.

5

Každý produkt potrebuje svojho vlastného predajcu. Niekde si najímajú iba mladých ľudí, ale existujú obchody, v ktorých bude predajca v dôchodkovom veku oveľa lepšie pracovať. Preto je táto práca vhodná pre všetkých ľudí v akomkoľvek veku. Musíte len pochopiť, že interakcia s ľuďmi je jednou z najťažších úloh.

Odporúčaná