obchodné

Ako ušetriť na výrobe

Ako ušetriť na výrobe
Anonim

Otázky hospodárnosti výroby sú vždy relevantné. Veľkou súčasťou ceny výrobkov, okrem nákladov na suroviny, sú náklady na energiu vynaloženú na jej výrobu. Ako je možné ušetriť na výrobe, aby to nepriaznivo neovplyvnilo kvalitu produktu?

Image

Návod na použitie

1

Znížte náklady na energiu. Na tento účel je potrebné prijať niekoľko opatrení. Vo všetkých výrobných a kancelárskych priestoroch používajte energeticky úsporné žiarovky. Mali by sa nakupovať iba od dôveryhodných a dôveryhodných výrobcov. V opačnom prípade riskujete, že nebudete šetriť, ale míňate ešte viac.

2

Ak vykurujete miestnosti elektrickými zariadeniami, ako sú ohrievače a tepelné zbrane, bude oveľa úspornejšie prejsť na infračervené stropné ohrievače. Ušetria vám 20 až 60% elektrickej energie. Rozsah týchto ohrievačov je prakticky neobmedzený - od kancelárií až po priemyselné priestory.

3

Získajte automatické zapínanie a vypínanie systémov, ktoré zahŕňajú snímače pohybu a zvuku. Najefektívnejšie je ich inštalovať v tých miestnostiach, kde nie je neustále potrebné svetlo - toalety, chodby, predsieň.

4

Ušetrite pomocou stmievačov. S ich pomocou je možné riadiť dodávku elektriny do osvetľovacích zariadení. A od tej doby počas dňa nie je plný výkon žiaroviek opodstatnený, je možné ušetriť približne 40% elektrickej energie.

5

Nainštalujte frekvenčné meniče do vetracích, klimatizačných a čerpacích zariadení. Regulujú výkon a otáčky motora, čo pomáha ušetriť až 55% elektrickej energie potrebnej na prevádzku týchto jednotiek.

6

Ak chcete ušetriť chladiacu kvapalinu, vykonávajte izolačné práce v budovách alebo priestoroch. Inštalujte tepelné clony, kde sa vyskytujú veľké tepelné straty - na dvere a brány priemyselných priestorov. Dajte plastové okná do kancelárskych priestorov.

7

Nainštalujte merače s viacerými tarifami. Nejde o zariadenia šetriace energiu, ale pomáhajú šetriť náklady na energiu a teplo.

8

Ušetrite technické vybavenie výroby. Predĺžte životnosť existujúceho vybavenia. Za týmto účelom neustále sledujte technický stav zariadení, odstraňujte menšie problémy včas a vykonávajte bežné opravy. Je to omnoho lacnejšie ako väčšie opravy alebo kompletná výmena zariadenia.

Odporúčaná