Obchodné riadenie

Ako hľadať zákazníkov v stavebníctve

Ako hľadať zákazníkov v stavebníctve

Video: Seriál SZČO? – 3. diel: Ako si nájsť zákazníkov? 2024, Smieť

Video: Seriál SZČO? – 3. diel: Ako si nájsť zákazníkov? 2024, Smieť
Anonim

Stavebný trh v každom regióne je rozdelený medzi hlavných aktérov. Avšak aj začínajúci podnikateľ má šancu stať sa lídrom. Nájdenie dobrých zákazníkov je jednou z kľúčových úloh na dosiahnutie úspechu v tejto oblasti.

Image

Budete potrebovať

  • - miesto;

  • - portfólio prác;

  • - reklama.

Návod na použitie

1

Vytvorte portfólio existujúcej práce. Stane sa to jedným z hlavných zdrojov, pomocou ktorého budete potenciálnym zákazníkom demonštrovať príklady svojich projektov.

2

Vytvorte webovú stránku spoločnosti. Malo by to byť profesionálne uskutočnené miesto vizitiek, ktoré vám poskytne vyčerpávajúcu predstavu o špecifikách vašej činnosti a o možnostiach dizajnu. Uverejnite ukážky prác na portáli, uveďte sadzby, dostupné povolenia, vytvorte knihu návštev a upravte formulár spätnej väzby. Propagujte svoje webové stránky online pomocou SEO a kontextovej reklamy. Skontrolujte, či sa názov vašej organizácie nachádza na prvej stránke s výsledkami potenciálneho zákazníka.

3

Nadviazajte obchodné vzťahy s výrobcami stavebných a dokončovacích materiálov tým, že im ponúknete vzájomne výhodné podmienky pre spoluprácu. Zástupcovia týchto spoločností môžu odporučiť vašu spoločnosť ako dodávateľa stavby svojim stálym zákazníkom a získať z každej objednávky určité percento. Do týchto obchodov potom pošlete svojich zákazníkov za všetky potrebné materiály a tiež získate zavedenú zľavu.

4

Inzerujte v cielených publikáciách. Medzi ne patria časopisy o stavbe a dizajne, reklamné noviny o predaji stavebných materiálov, katalógy organizácií vášho profilu. Vytvorte nezabudnuteľný modul a zahrňte do neho odkaz na online portfólio svojej práce.

5

Budujte vzťahy s hlavnými stavebnými holdingmi. V niektorých prípadoch veľké spoločnosti uprednostňujú subdodávateľov niekoľko stavebných projektov. V takom prípade budete musieť časť zisku dať generálnemu dodávateľovi, ale na oplátku môžete získať stabilný tok nových zákazníkov.

6

Pripojte sa k staviteľom SRO vo vašej oblasti. Môžete tak nadviazať veľa obchodných vzťahov, získať nových zákazníkov a dosiahnuť partnerstvá s podobnými organizáciami.

Užitočné rady

Pokúste sa dosiahnuť takú úroveň práce, že vaši zákazníci sú spokojní. Pri výbere dodávateľa stavby mnohí uprednostňujú vyhľadávanie prostredníctvom známych. Odporúčania spokojných zákazníkov môžu byť oveľa efektívnejším prostriedkom na nájdenie nových zákazníkov ako tradičná reklama.

Odporúčaná