obchodné

Ako otvoriť podnik v malom meste

Ako otvoriť podnik v malom meste

Video: Joe Schofield - Creating Opportunities 2024, Júl

Video: Joe Schofield - Creating Opportunities 2024, Júl
Anonim

Založenie podniku v malom meste si vyžaduje obzvlášť starostlivý prístup k výberu podnikateľského nápadu, ktorý v ňom bude fungovať. Najužitočnejší a najkreatívnejší nápad, ktorý by sa vyžadoval v metropole malého mesta, má veľkú šancu na zlyhanie napriek aktívnemu zapojeniu zákazníkov. To však neznamená, že podnikanie v malom meste je s najväčšou pravdepodobnosťou neúspešné: malé mestá majú svoje vlastné klady a zápory, okrem toho existuje určitý počet nápadov, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou budú fungovať v malom meste.

Image

Návod na použitie

1

Malá veľkosť mesta znamená, že pri zakladaní firmy bude mať zriaďovateľ tieto problémy:

1. málokto spotrebiteľov - preto nemá zmysel otvoriť napríklad vysoko špecializovaný obchod (ručná kozmetika atď.).

2. málo vysoko kvalifikovaných pracovníkov. Najkvalifikovanejší personál pracuje v hlavnom meste alebo v regionálnych centrách. Bez ohľadu na to, aký plat ponúkate, ľudia nebudú schopní pracovať lepšie, ako vedia.

3. malé mesto - priestor, kde každý pozná každého. Preto, ak niekto začne hovoriť, že bol otrávený vo vašej kaviarni, pol mesta do neho určite nepôjde. Na druhej strane je to plus, pretože sa rýchlo šíria zvesti o novej dobrej inštitúcii.

2

V malých mestách existujú určité výhody pre podnikanie:

1. lacná práca. Vo všeobecnosti sú platy v malých mestách nižšie ako vo veľkých mestách, takže náklady na zamestnancov sú nižšie.

2. nízke ceny prenájmu.

3. Nedostatok úspešných spoločností, ktoré sa etablovali na trhu. Bolo by celkom ziskovým rozhodnutím otvoriť lacný supermarket v meste, do ktorého ešte Pyaterochka ešte neprišiel a kde je v zásade len málo alebo žiadne supermarkety.

Všetky tieto výhody vám umožnia začať podnikať s relatívne malým počiatočným kapitálom.

3

Každý, kto sa rozhodol otvoriť podnik v malom meste, sa musí rozlúčiť s myšlienkami otvorenia vysoko špecializovaných inštitúcií. Bez ohľadu na to, ako chcete otvoriť fitness centrum pre ženy, kde by ste mohli robiť aerobik, jogu a pilates, v malom meste to pravdepodobne nebude fungovať. Je ľahšie neprichádzať s potrebami, ale nájsť nespokojných, ktorých je veľa.

4

Ak chcete nájsť takúto potrebu, pozrite sa na fórum mesta, noviny s reklamami, len prechádzajte mestom. Čo potrebujú jeho obyvatelia? Bude stačiť, aby ste si vybrali najmenej päť neuspokojených potrieb a potom z nich vyberte tú, ktorá je pre vás ľahšia a zaujímavejšia.

5

Je dôležité vziať do úvahy špecifiká mesta. Ak sa nachádza v blízkosti regionálneho centra, je možné poskytnúť svojim obyvateľom rovnaké služby, aké sa poskytujú v regionálnom centre, ale sú lacnejšie. Týmto spôsobom pritiahnete zákazníkov z regionálneho centra - odcestujú k vám, aby ušetrili. Ak sa mesto nachádza na priaznivom ekologickom mieste a vedľa neho sa stavajú elitné chatové osady, môžete bezpečne otvoriť reštauráciu, najlepšie pomocou služby „s sebou“: obyvatelia týchto dedín určite klesnú po vašom boku.

ako otvoriť podnik v malom meste

Odporúčaná