obchodné

Ako otvoriť IP v Bielorusku

Ako otvoriť IP v Bielorusku
Anonim

Regulácia malých podnikov v Bielorusku a Rusku je podobná, ale získanie štatútu samostatného podnikateľa v Bielorusku a začatie činnosti je o niečo zložitejšie. Ak to chcete urobiť, musíte sa zaregistrovať u príslušných štátnych orgánov, v prípade potreby získať licenciu na činnosť, zaregistrovať ceny za svoj tovar alebo služby, urobiť pečať.

Image

Budete potrebovať

  • - vyhlásenie (s uvedením druhov činností podľa klasifikátora druhov činností);

  • - profil;

  • - pracovná kniha (ak existuje);

  • - Foto

  • - prijatie štátnej povinnosti

Návod na použitie

1

Ak sa chcete v Bielorusku stať samostatným podnikateľom, musíte sa ako taký najprv zaregistrovať u príslušných orgánov (regionálny výkonný výbor, výkonný výbor štátu alebo administratíva - v závislosti od mestskej jednotky). Pre registráciu musíte poskytnúť nasledujúci balík dokumentov:

1. vyhlásenie (s uvedením druhov činností podľa klasifikátora druhov činností);

2. formulár žiadosti (možno ho získať na registračnom orgáne);

3. záznam o zamestnaní (ak existuje);

4. fotografia;

5. prijatie štátnej povinnosti.

Po registrácii sa podnikateľ musí zaregistrovať na daňovom úrade bydliska podaním žiadosti. Do 10 dní pridelí daňový úrad identifikačné číslo daňovníka a vydá o tom doklad.

2

Je dôležité zistiť, či činnosť, ktorú chcete vykonať, podlieha licencii. Druhy licencovaných činností sú uvedené v „uznesení vlády Bieloruska z 8. 2. 1995 č. 456“. Ak chcete získať licenciu, musíte napísať žiadosť a zaplatiť zodpovedajúci poplatok. Lehota na vydanie licencie je 30 dní.

3

Po registrácii musíte otvoriť bankový účet. Samotný podnikateľ si vyberie banku, v ktorej chce otvoriť účet. Na tento účel potrebujete nasledujúce dokumenty:

1. vyhlásenie;

2. kópiu registračného dokumentu;

3. duplikát dokladu o pridelení čísla účtu daňovníka;

4. podpisy kariet úradníkov.

4

Do 15 dní od dátumu registrácie by sa mal individuálny podnikateľ zaregistrovať vo Fonde sociálnej ochrany. Aj v tomto okamihu musíte získať povolenie od okresného oddelenia vnútra na tlač jednotlivého podnikateľa. Na získanie takéhoto povolenia sa poskytujú tieto dokumenty:

1. vyhlásenie;

2. kópiu registračného dokumentu;

3. miniatúry pečatí potvrdené registračným orgánom.

Súvisiaci článok

Ako zaregistrovať individuálne podnikanie v roku 2018

otvorené v Bielorusku

Odporúčaná