obchodné

Ako otvoriť shawarma

Ako otvoriť shawarma
Anonim

Ak chcete otvoriť úspešný bod predaja shawarmy, musíte si vybrať správne miesto. Ak tu urobíte chybu, bude veľmi ťažké priniesť firmu na rozpad. Výhodne je miestnosť umiestnená na križovatke peších ulíc. ako možnosť - diaľnice so schopnosťou zastaviť a mať jedlo, alebo blízko metra.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - povolenia;

  • - vybavenie;

  • - výrobky;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Vytvorte podnikateľský plán. Nemyslite si, že shawarma nie je plnohodnotným verejným stravovaním a môže sa začať bez predbežných výpočtov. Zhrnúť v jednom dokumente všetky náklady potrebné na začatie predaja; variabilné a fixné náklady; odhadovaný zisk. Na základe týchto údajov môžete určiť ziskovosť budúceho projektu.

V obchodnom pláne opíšte aj „fotografiu“ pracovného dňa. Inými slovami, položte výrobný proces na police, počnúc príchodom pracovníkov a spustením technologického zariadenia. Následne to výrazne uľahčí poučenie personálu.

Zvážte a zahrňte do svojho obchodného plánu vernostné programy určené na prilákanie stálych zákazníkov. Pamätajte, že nič s takouto schopnosťou ich nezaväzuje k určitému bodu, napríklad ku kvalitnému produktu a výhodám, ktoré sú vyjadrené napríklad v kumulatívnych zľavách.

2

Vyberte miesto, kde sa bude váš kiosk nachádzať. Alternatívne - prenajmite stacionárnu izbu. Po vyriešení hlavných problémov prejdite na zariadenie. Najskôr premyslite technologický proces a nechajte sa zmiasť položením inžinierskych sietí. Potom si zakúpte vybavenie. V niektorých prípadoch sa dá kúpiť na prenájom. Po ukončení prípravnej fázy vyzvať orgány dohľadu, aby získali povolenie.

3

Zamyslite sa nad sortimentom. Rozhodnite sa, aké druhy shawarmy plánujete predať, čo v nich bude zahrnuté, kde ich všetko kúpiť. Ak máte jeden bod, dodávatelia sa zdráhajú priniesť také relatívne malé množstvo produktov, takže si vyberte najbližší veľkoobchodný trh, choďte tam, preštudujte si jeho ponuky a ceny. Keď sa hneď otvorí niekoľko bodov za predaj shawarmy, môžete uvažovať o centralizovanej dodávke.

Samostatným slovom je menu. Okrem hlavného produktu môžete potenciálnym kupujúcim ponúknuť aj šaláty, ako aj studené a teplé nápoje. Najlogickejším spôsobom, ako vstúpiť do ponuky, je pivo, voda - sýtené a nesycené, paradajková a ovocná šťava, vývar, čaj, káva. Šaláty by mali byť pri výrobe čo najjednoduchšie a mali by mať nízke náklady.

Súvisiaci článok

Ako variť domáce shawarma

Shawarma ako firma

Odporúčaná