rozpočtovanie

Ako viesť záznamy v stravovaní

Ako viesť záznamy v stravovaní

Video: Jan Mühlfeit a Kateřina Novotná - Ako viesť dieťa ku šťastiu a úspechu 2024, Júl

Video: Jan Mühlfeit a Kateřina Novotná - Ako viesť dieťa ku šťastiu a úspechu 2024, Júl
Anonim

Mnohí ľudia, ktorí prichádzajú na miesto stravovania, sú pobúrení cenami hotových výrobkov. Títo ľudia nezohľadňujú dodatočné náklady takýchto zariadení. Cenový proces v nich je dosť zložitý.

Image

Návod na použitie

1

Žiaľ, existuje veľmi málo regulačných dokumentov venovaných účtovaniu tohto typu činnosti a v tejto oblasti môže byť dosť úskalia. Ceny vo verejnom stravovaní sú stanovené pre suroviny aj hotové výrobky. Kúpna cena sa tu vytvára rovnakým spôsobom ako v maloobchode. Ide o predajnú cenu dodávateľa plus náklady na spotrebnú daň, DPH, colné poplatky, dopravu a ďalšie náklady na nákup a prepravu. Konečná cena musí navyše zahŕňať náklady na prenájom priestorov, platy zamestnancov a účty za energie.

2

Aby sa predišlo stratám produktu pri výrobe, používa sa tzv. Diskontná cena. Účtovná cena je potrebná na zabezpečenie kontroly nad pohybom zásob v systéme zodpovednosti: v špajzi, v závode av jedálni by sa mali hodnoty odpočítať od cien, za ktoré boli kapitalizované.

3

Nakoniec najdôležitejšou vecou pri účtovaní stravovania je tvorba maloobchodných cien. Maloobchodná cena je cena, za ktorú sa tovar predáva konečným spotrebiteľom. Pozostáva z nákladov na získanie tovaru a jedného obchodného rozpätia vypočítaného pre stravovacie podniky.

4

Záznamy o stravovaní sa vedú podľa vopred zostaveného plánu. Najprv musíte zaznamenať všetky vzniknuté výdavky. Nielen na nákup výrobkov a miezd pre pracovníkov, ale aj na prenájom priestorov, daní a ďalších. Ďalšou položkou je zníženie možných strát a strát z výroby. Ide o presný výpočet potrebného počtu nákupov tak, aby sa nič nestalo, a vymenovanie finančne zodpovednej osoby v prípade krádeže alebo poškodenia majetku. Potom prichádza tvorba konečnej ceny produktu; rovnaká maloobchodná cena, ktorá bola uvedená vyššie.

5

Ďalším dôležitým bodom plánu je rozdelenie zisku. Dobrý vodca ponecháva časť zisku na následnú modernizáciu výroby, odmeny pracovníkom a tzv. Rezervný fond, ktorý sa môže použiť v prípade nepredvídanej situácie.

Odporúčaná