Druhy činností

Ako zmeniť typ hospodárskej činnosti

Ako zmeniť typ hospodárskej činnosti

Video: SATEL e-Academy e58 - ABAX 2 – Stand-alone mode - part 1 - registering wireless devices 2024, Júl

Video: SATEL e-Academy e58 - ABAX 2 – Stand-alone mode - part 1 - registering wireless devices 2024, Júl
Anonim

Ak plánujete pridať alebo zmeniť kódy činností (OKVED), je potrebné rozhodnutie o zmene činností. V takom prípade sa príslušné zmeny vykonajú v zjednotenom štátnom registri samostatných podnikateľov alebo právnických osôb. Zvážte vykonanie zmien v položkách registra na príklade LLC.

Image

Budete potrebovať

  • 1. Formulár 13001,

  • 2. osvedčenie OGRUL,

  • 3. Osvedčenie o DIČ.

Návod na použitie

1

Vyplňte formulár 13001 a vyplňte ho takto: na prvom hárku v článku 2.7 (informácie o druhoch hospodárskej činnosti) začiarknite políčko v článku 2.7. Na hárku G formulára sa uvádzajú informácie o druhoch hospodárskej činnosti, ktoré sa majú zapísať do zjednoteného štátneho registra právnych subjektov. Hárok 3 je určený na vylúčenie konkrétneho typu činnosti. Ak chcete do existujúceho OKVED pridať nové, vyplňte hárok G. V prvom riadku zadajte hlavnú činnosť, ak sa nezmení, do prvého riadku sa umiestnia pomlčky. Kód druhu činnosti, ktorý musí byť zahrnutý alebo vylúčený z registra, musí obsahovať najmenej tri číselné znaky v súlade s OKVED. Vyplňte hárky L a H pre účastníkov - žiadateľa a jednotlivcov a uveďte ich podrobnosti.

2

Zorganizuje sa valné zhromaždenie účastníkov, na základe ktorého pripraví rozhodnutie alebo, ak sa rozhodne o pridaní nových druhov hospodárskej činnosti do charty a zjednoteného štátneho registra právnych subjektov, ako aj o zosúladení ustanovujúcich dokumentov s prijatými zmenami.

3

Pripraviť novú verziu charty a jej kópiu, zaplatiť štátny poplatok za zmeny a doplnenia základných dokumentov, ako aj kópiu charty. Vyplňte formulár 13001, ktorý musí byť v neprepojenej podobe, a uistite sa, že notár podpisuje žiadateľa.

4

Obráťte sa na daňový úrad, v ktorom bola vykonaná registrácia právnickej osoby, a poskytnite tam nasledujúce dokumenty: vyplnený formulár 13001 s uvedenými druhmi činností, ktoré plánujete pridať alebo vylúčiť, osvedčenie o štátnej registrácii podniku (osvedčenie OGRUL), osvedčenie o registrácii na daňovom úrade (o pridelenie DIČ), ako aj výpis zo štátneho registra jednotlivých podnikateľov.

Odporúčaná