ostatné

Ako predať cjsc

Ako predať cjsc

Video: Novinky od Alexeja Suchodojeva: prvý adresný projekt v Dubaji 2024, Júl

Video: Novinky od Alexeja Suchodojeva: prvý adresný projekt v Dubaji 2024, Júl
Anonim

Predaj uzavretých akciových spoločností (CJSC) sa uskutočňuje nákupom a predajom ich akcií. Na predaj akcií uzavretej akciovej spoločnosti je potrebné postupovať podľa postupu stanoveného zákonom na informovanie ostatných akcionárov. Potom budete musieť uzavrieť zmluvu o kúpe akcií a podpísať prevodný príkaz, ako aj vykonať zmeny v registri akcionárov.

Image

Návod na použitie

1

Akcionár CJSC, ktorý má v úmysle predať svoje akcie tretej strane, je povinný to písomne ​​oznámiť ostatným akcionárom a samotnému CJSC. Preto pripravte oznámenia, v ktorých bude uvedené, že ste pripravení predať akcie tejto spoločnosti za určitú cenu a za určitých podmienok. Tieto oznámenia posielajte akcionárom a v skutočnosti spoločnosti. Môžete ich osloviť v mene vedúceho spoločnosti, potom ich distribuuje sám, hoci v takom prípade existuje riziko, že niektorí akcionári neoznámia.

2

Po upovedomení akcionárov a spoločnosti musí byť vyhradená určitá lehota na rozhodnutie o kúpe vašich akcií, pretože majú predkupné právo tak urobiť. Máte právo určiť si túto lehotu sami, ale podľa zákona nesmie byť kratšia ako 45 dní.

3

V stanovenej lehote vám musia akcionári poslať písomné odmietnutia nákupu vašich akcií alebo vyjadriť svoj úmysel ich získať. V prvom prípade máte právo predávať akcie tretím stranám. Po určení kupujúceho pripravte kúpnu zmluvu.

4

Nezabudnite, že základnou podmienkou zmluvy o predaji akcií je jej predmet. Preto v čo najväčšej miere uveďte podrobnosti: uveďte názov spoločnosti, počet akcií, nominálnu hodnotu, kategóriu, typ, množstvo, číslo emisie. V zmluve by sa mala uviesť aj predajná cena akcií. Okrem zmluvy vyhotoviť listinu o prevode. Skutočný prevod akcií potvrdí.

5

V súlade s uplatniteľnými právnymi predpismi dochádza k prevodu práv na akcie v čase vykonania príslušného zápisu do registra akcionárov. Preto po uzavretí zmluvy a podpísaní prevodného príkazu sa postarajte o jej vykonanie, v opačnom prípade zostanú vaše akcie legálne.

Odporúčaná