ostatné

Ako publikovať vedecký časopis

Ako publikovať vedecký časopis

Video: Všetko, čo ste netušili o doktorandskom štúdiu na Lekárskej fakulte UK. 2024, Júl

Video: Všetko, čo ste netušili o doktorandskom štúdiu na Lekárskej fakulte UK. 2024, Júl
Anonim

Publikovanie dlho priťahuje milovníkov tlačeného slova, a to nielen preto, že môže priniesť dobrý príjem. Publikovanie je príležitosťou sprostredkovať svetu svoj vlastný pohľad, ovplyvniť svetonázor tisícov ľudí a zanechať stopy po histórii. Posledne menovaný je zvlášť dôležitý pri vydávaní časopisu o vede.

Image

Budete potrebovať

  • - právnická osoba;

  • - najmenej 4 000 rubľov počiatočného kapitálu;

  • - pas.

Návod na použitie

1

Ak chcete začať vydávať časopis o vede, musíte ho zaregistrovať ako oficiálnu tlačenú publikáciu. Faktom je, že bez riadnej registrácie môže byť časopis vydaný v náklade najviac 999 výtlačkov. Pre viacfarebnú viacstranovú publikáciu za ceny moderných tlačiarní budú také obehy príliš drahé, čo môže viesť k rýchlemu bankrotu. Na registráciu publikácie sa musíte obrátiť na najbližšie oddelenie Federálnej služby pre dohľad nad komunikáciami, informačnými technológiami a hromadnými komunikáciami, vyplniť potrebné žiadosti, predložiť cestovný pas a čakať na registráciu. Je potrebné si uvedomiť, že štátna povinnosť registrácie časopisu, ktorý sa plánuje distribuovať v Rusku, je dnes 4 000 rubľov a registrácia sa vykonáva iba pre právnické osoby - LLC alebo jednotlivé podnikateľov.

2

Po zaregistrovaní publikácie je potrebné vytvoriť tím stálych autorov. V súčasnosti a pri rozšírenom používaní internetu už nie je možné zbierať jediné vydanie pod jednou strechou, autori by však mali byť v neustálom kontakte s vedúcim publikácie - redaktorom alebo zakladateľom. Vyhliadkaví vydavatelia v tejto fáze tiež vypracúvajú obchodné plány, aby mali presnú predstavu o výške poplatkov, nákladoch na počet a plánovanom zisku.

3

Ak vydanie časopisu o vede nie je ani tak cieľom ako prostriedkom, potom súbežne s hľadaním zamestnancov pre redaktorov je potrebné sa postarať o výber zamestnancov pre oddelenie predaja - vyplnia bezplatné stránky časopisu reklamou. Hlavnou vecou je výber takej reklamy, ktorá by zodpovedala všeobecnému predmetu publikácie a nebola by v rozpore s podnikovou politikou. Napríklad v zdravotníckom časopise by bolo hlúpe propagovať cigarety.

4

Ak sa nový vedecký časopis vyhlási za svetovo presláveného, ​​potom by nebolo vhodné mať vlastnú webovú stránku, ktorá by nielen publikovala redakčné materiály, ale aj prekladala články do iných jazykov. Okrem toho môžu byť stránky použité ako primárna platforma pre chod zamestnancov a pochopenie ich vlastného formátu. Mimochodom, mnoho moderných publikácií začína práve z webov, postupne sa presúva k paralelnému vydávaniu tlačených materiálov, kde je reklama drahšia.

5

Nakoniec je potrebné pamätať na hlavné pravidlo vydavateľa: žiadna kópia. Časopis, ktorý dotlačí už publikované materiály, je odsúdený na neúspech a čoskoro bankrot. A s novými a originálnymi nápadmi môžete dokázať svoju hodnotu so štyrmi tisícami, nájsť investorov a stať sa slávnymi po celom svete.

Memo to Roskomnadzor pre budúcich vydavateľov

Odporúčaná