ostatné

Ako skontrolovať spoločnosť pri uzatváraní transakcií

Ako skontrolovať spoločnosť pri uzatváraní transakcií

Video: 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline | 14.12.2020 2024, Júl

Video: 19. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline | 14.12.2020 2024, Júl
Anonim

Pri výbere spoločnosti na spoluprácu je potrebné vylúčiť možné riziká strát a iných strát. Pred uskutočnením transakcie skontrolujte schopnosť organizácie vykonávať obchodné činnosti a jej povesť.

Image

Návod na použitie

1

Kde získať informácie.

1. Objednajte si výpis z registra spoločnosti, o ktorú máte záujem. To možno dosiahnuť prostredníctvom internetu zaplatením určitej sumy sprostredkovateľskej spoločnosti poskytujúcej takéto služby (od 300 rubľov). Môžete sa obrátiť aj na daňový úrad so žiadosťou o výpis a budete musieť zaplatiť štátny poplatok vo výške 200 rubľov.

2. Použite daňovú službu „Skontrolujte seba a protistranu“. Odkaz na túto službu je uvedený nižšie.

3. Požiadajte protistranu, aby predložila kópie svojich zakladajúcich dokumentov (charty), dokladov potvrdzujúcich oprávnenie vedúceho organizácie.

2

Čo hľadať.

1. Adresa miesta. Informácie o adrese organizácie nájdete v jej charte a výpise z registra. Pomocou daňovej služby „Skontrolujte seba a protistranu“ môžete zistiť, či táto adresa patrí do zoznamu adries hromadnej registrácie. Sebaúcty a seriózne spoločnosti takéto adresy nepoužívajú. Na tieto adresy sú spravidla registrované jednodňové spoločnosti. Ak sa registračná adresa spoločnosti nezhoduje s jej skutočným umiestnením, potom požiadajte protistranu, aby poskytla informácie o skutočnej adrese, napríklad kópiu nájmu alebo podnájmu.

2. Právomoci hlavy. Skontrolujte oprávnenie osoby, ktorá vás kontaktuje ako vedúceho spoločnosti. Na tento účel potrebujete chartu organizácie. Tento dokument upravuje, okrem iného, ​​postup menovania vedúceho organizácie. V spoločnostiach s ručením obmedzeným je vedúci zvyčajne volený účastníkmi spoločnosti, tieto voľby sa uskutočňujú buď rozhodnutím účastníka, alebo protokolom účastníkov. Venujte pozornosť funkčnému obdobiu vedúceho, môže byť ustanovený aj v štatúte organizácie. Výpis z registra označuje osobu, ktorá je vedúcim organizácie.

3. Transakcie, ktoré môže spoločnosť uzavrieť. V stanovách spoločnosti sa môže odzrkadľovať obmedzenie pri uzatváraní viacerých transakcií. Okrem toho je v súlade so zákonom obmedzené množstvo transakcií a inštitúcií. Neziskové organizácie nemajú právo vykonávať podnikateľskú činnosť, s výnimkou prípadov, keď je príjem z takejto činnosti smerovaný na účely, na ktoré bola táto organizácia vytvorená. Uzatváranie zmlúv so štátnymi a obecnými inštitúciami je založené na výsledkoch verejnej súťaže alebo dražby. Existujú výnimky z tejto požiadavky, ktoré sa odrážajú v zákone o verejnom obstarávaní.

3

Skontrolujte, či spoločnosť predložila daňové doklady na registráciu nového vedúceho organizácie alebo na vykonanie akýchkoľvek ďalších zmien. To sa dá urobiť aj pomocou daňovej služby „Skontrolujte seba a protistranu“.

Skontrolujte seba a protistranu

Odporúčaná