Obchodné riadenie

Ako zlikvidovať LLC sami

Ako zlikvidovať LLC sami
Anonim

V niektorých prípadoch je likvidácia LLC jediným spôsobom, ako nezvyšovať záväzky a zachovať aktíva. Všeobecné pravidlá na vykonávanie tohto postupu pre spoločnosť s ručením obmedzeným sú stanovené v článkoch 61 - 65 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie a sú špecifikované v článku 57 federálneho zákona „o spoločnostiach s ručením obmedzeným.

Image

Návod na použitie

1

Likvidácia spoločnosti LLC je ukončením jej existencie ako právnickej osoby a subjektu občianskeho obehu. Hlavnou črtou tohto procesu je nedostatok dedenia, t.j. práva a povinnosti neprechádzajú na iné osoby.

2

Podľa zákona možno tento postup vykonať dobrovoľne alebo násilne na základe súdneho rozhodnutia.

3

Vlastná likvidácia je veľmi zložitý a časovo náročný proces. Predstavenstvo alebo riaditeľ predstaví na valnom zhromaždení zakladateľov návrh na likvidáciu spoločnosti a vytvorenie osobitnej likvidačnej komisie. Od okamihu svojho vymenovania na ňu prechádza právo riadiť činnosti podniku. Publikuje v médiách tlačené informácie o likvidácii spoločnosti, informuje veriteľov o pripravovanom postupe, ako aj o postupe a načasovaní ich predkladania pohľadávok. Táto lehota nesmie byť kratšia ako dva mesiace od dátumu uverejnenia.

4

Do troch dní od preukázania konečného zámeru zatvoriť spoločnosť musí komisia informovať daňový úrad vyplnením a predložením osobitných formulárov.

5

Na konci obdobia, počas ktorého môžu zainteresované strany požiadať o splnenie svojich nesplatených záväzkov, sa pripraví tzv. Predbežná likvidačná súvaha. Obsahuje finančné informácie o spoločnosti, jej majetku a záväzkoch.

6

Ďalším krokom v procese likvidácie je splatenie dlhov veriteľom. Na tento účel existuje postupnosť ustanovená zákonom. Predovšetkým vyplácajú jednotlivcom kompenzáciu za škody na zdraví a živote spôsobené hlavnými činnosťami podniku; v druhom sú vyplácané mzdy, výhody, odmeny a iné zamestnanecké požitky. Potom sa plnia záväzky do rozpočtu a mimorozpočtových fondov a ostatné dlhy sa splácajú.

7

Likvidačná komisia ďalej vykonáva úplný výpočet daní a iných povinných platieb, predkladá vyhlásenia a odhlasuje dôchodkový fond, fond sociálneho poistenia, MHIF a zjednotený štátny register podnikov, rozdeľuje zvyšné aktíva medzi zakladateľov spoločnosti podľa svojho podielu.

8

Koniec obchodnej činnosti sa končí poskytnutím konečnej likvidačnej súvahy a získaním osvedčenia o likvidácii štátu právnickej osoby.

Venujte pozornosť

Pri rozhodovaní o likvidácii spoločnosti je potrebné vedieť, že nesprávny prístup môže viesť k závažným chybám a negatívnym dôsledkom. Tento postup je najlepšie vykonávať pomocou skúsených a kompetentných odborníkov.

Súvisiaci článok

Ako zlikvidovať LLC

likvidácia ooo sami

Odporúčaná