obchodné

Ako eliminovať ooo v roku 2017

Ako eliminovať ooo v roku 2017
Anonim

Likvidácia spoločnosti s ručením obmedzeným (LLC) sa vykonáva v súlade s článkami 61, 63, 64, 92 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie a kapitolou 5 federálneho zákona „o spoločnostiach s ručením obmedzeným“. Zvážte eliminačný algoritmus spoločnosti LLC

Image

Budete potrebovať

Získajte Občiansky zákonník Ruskej federácie (budete potrebovať 1 jeho časť), ako aj federálny zákon o spoločnostiach s ručením obmedzeným č. 14-ФЗ v najnovšej verzii.

Návod na použitie

1

V súlade so zákonom môže byť spoločnosť LLC likvidovaná buď dobrovoľne - rozhodnutím svojich účastníkov, alebo silou - rozhodnutím súdu (druhý prípad nie je analyzovaný v tomto článku). Likvidácia LLC znamená ukončenie jej existencie bez prevodu práv a povinností za sebou (napríklad dedením) na iné osoby.

2

Postup dobrovoľnej likvidácie je dosť zložitý. Výkonný orgán LLC (predstavenstvo, riaditeľ) navrhuje na valnom zhromaždení účastníkov likvidáciu LLC a vymenovanie likvidačnej komisie. Valné zhromaždenie účastníkov by malo tento návrh prijať a podľa toho rozhodnúť o likvidácii. Toto je „začatie“ procesu likvidácie.

3

Valné zhromaždenie účastníkov LLC vymenuje likvidačnú komisiu, do ktorej od momentu svojho vymenovania prechádza právo riadiť činnosť LLC. Likvidačná komisia uverejní v médiách publikáciu o likvidácii LLC ao postupe a termíne na uplatnenie pohľadávok veriteľmi. Táto lehota nesmie byť kratšia ako 2 mesiace od dátumu uverejnenia. Veritelia musia byť tiež písomne ​​informovaní likvidačnou komisiou.

4

Po dvoch mesiacoch (alebo dlhšom období pre pohľadávky, ktoré majú veritelia), likvidačná komisia zostaví predbežnú likvidačnú súvahu obsahujúcu informácie o majetku LLC, pohľadávkach veriteľov a ich protiplnení. Zvyšok je schválený účastníkmi LLC.

5

K uspokojeniu pohľadávok veriteľov dochádza v súlade s pravidlami priority. Po prvé, sú splnené požiadavky občanov, za ktoré je LLC zodpovedná za škodu na živote a zdraví, potom sa vypočítajú výplaty odstupného a miezd, potom sa LLC vypočíta pre platby do rozpočtu a mimorozpočtových fondov av neposlednom rade so všetkými ostatnými veriteľmi.

6

Ak LLC nemôže uspokojiť nároky veriteľov, jej majetok sa predá na verejnej dražbe a potom sú pohľadávky veriteľov už uspokojené z týchto prostriedkov. Po ukončení vyrovnania s veriteľmi likvidačná komisia zostaví konečnú likvidačnú súvahu, ktorú schvália účastníci LLC.

7

Po vyrovnaní s veriteľmi likvidačná komisia rozdelí zvyšný majetok medzi účastníkov LLC. Najprv sa vyplatí rozdelená, ale nesplatená časť zisku, potom sa majetok LLC rozdelí v pomere k podielom účastníkov na základnom imaní.

Odporúčaná