Obchodné riadenie

Aký je najlepší spôsob predaja oblečenia

Aký je najlepší spôsob predaja oblečenia

Video: Ako online predávať 2024, Júl

Video: Ako online predávať 2024, Júl
Anonim

Obchod s odevmi je jedným z najspoľahlivejších druhov podnikania, a to aj v období klesajúceho dopytu spotrebiteľov spôsobeného hospodárskou krízou. Koniec koncov, ľudia musia niečo nosiť stále. Nie je prekvapujúce, že veľa začínajúcich podnikateľov, ktorí sa rozhodnú otvoriť vlastný podnik, sa snaží predávať oblečenie. Ale tu sú jemnosti, nástrahy. Aby sa tovar nestaral, žiadal sa, aby nepriniesol zisk, mal by sa predajca odevov riadiť jednoduchými, ale záväznými pravidlami.

Image

Návod na použitie

1

Okamžite jasne určte cieľové publikum, tj na úkor ktorej kategórie kupujúcich plánujete získať hlavný zisk. Na základe toho vyberte sortiment ponúkaného oblečenia.

2

Urobte z pravidla predávať oblečenie za ceny, ktoré sa zdajú byť užitočné pre väčšinu zákazníkov. Preskúmajte sortiment a ceny v iných obchodoch nachádzajúcich sa blízko vašej predajne. Pokúste sa, aby vás podobné výrobky stáli o niečo menej. Potom bude počiatočný pokles zisku viac ako návratnosť so zvýšeným predajom.

3

Po zvážení všetkých potrebných nákladov (nájom priestorov, miezd zamestnancov atď.) Sa náklady na oblečenie stávajú relatívne nízkou mierou návratnosti. Pamätajte, že vašou hlavnou úlohou v tejto fáze je prilákať kupcov všetkými spôsobmi.

4

Vsádzajte na bežné oblečenie v miernej cenovej kategórii. Jedná sa predovšetkým o nohavice, džínsy, obleky, košele, šaty, blúzky. Takýto produkt bude vždy žiadaný. Bližšie k letnej sezóne môžete doplniť sortiment ľahkými vetrovkami, tričkami, kraťasmi.

5

Venujte osobitnú pozornosť výberu dodávateľov odevov. Urobte si čas a úsilie, naučte sa, ako uvádzať na trh výrobcov a predajcov. Vašou hlavnou úlohou je zvoliť optimálne podmienky pre spoluprácu s dodávateľmi, vopred určiť otázky týkajúce sa veľkoobchodných zliav, dodacích lehôt, možných reklamácií atď.

6

Prirodzene, že si podnikateľ želá kúpiť veľkoobchodnú dávku oblečenia čo najlacnejšie, aby z predaja dosiahol veľký zisk. Nezabúdajte však na múdre príslovie: „odvážne platí dvakrát.“ Ak bude oblečenie zobrazené vo vašom obchode úprimne nekvalitné, vystrašíte len klientelu.

7

Začiatočník podnikateľ nestojí za to obchodovať drahé, exkluzívne modely odevov. Ani v prosperujúcom období nie je taký produkt vždy rýchlo vypredaný.

8

Akonáhle je obchod funkčný, mali by ste využiť propagáciu. Napríklad kupujúci, ktorý nakupuje odevy presahujúce určitú minimálnu úroveň, dostane kupón, ktorý poskytuje zľavu pri následných nákupoch.

Odporúčaná