nepopulárne

Ako nájsť investora pre vaše podnikanie

Ako nájsť investora pre vaše podnikanie

Video: Martin Uhnak - Ako začať podnikať 2024, Smieť

Video: Martin Uhnak - Ako začať podnikať 2024, Smieť
Anonim

Všetky nové projekty, rozvíjajúce sa podniky, potrebujú investora. Ľudia, ktorí majú peniaze, ich však vedia spočítať a nedajú nikomu, koho stretnú. Takže predtým, ako pôjdete k investorovi, premýšľajte o tom, či by ste investovali peniaze do akcie?

Image

Návod na použitie

1

Predtým bolo ťažké nájsť organizáciu alebo súkromného investora. Teraz investujú svoje peniaze celé investičné spoločnosti. Ale ako predtým, predtým, ako dostanete dlho očakávané peniaze na svoj projekt, musíte presvedčiť potenciálneho investora o ziskovosti vášho podnikania a jeho uskutočniteľnosti. A na tento účel musíte vypracovať jasný podnikateľský plán.

2

Podnikateľský plán by mal obsahovať cieľ podniku, všetky možné náklady, výdavky, predpokladané zisky a ďalšie informácie, ktoré by mohli byť pre investora zaujímavé. Jedným slovom by ste si mali jasne predstaviť, koľko investície sa vyžaduje, ako sa použije a kedy sa vráti investorovi.

3

Pod každou položkou plánu by malo byť odôvodnenie. Je postavený na štatistickom výskume, nepopierateľných faktoch. Za týmto účelom si môžete najať analytickú spoločnosť, ktorá starostlivo skúma segment trhu, na ktorý je váš projekt zameraný, a vyžaduje externé investície.

4

Žiadny podnikateľský plán by nemal byť dokonalý. Uvedomujete si, že vaša firma môže mať určité riziko. Skúsený investor to pochopí bez vás, ale ak sa pred ním vedome neskrývate pred možným rizikom, bude mať oveľa viac dôvodov, aby vám veril.

5

Po dokončení podnikateľského plánu je čas zostaviť zoznam potenciálnych investorov. Môžete ich začať v kruhu priateľov, známych, príbuzných. Vyhľadajte investora vo svojom segmente trhu. To znamená, že ak plánujete vývoj softvéru, môžu mať ďalší vývojári záujem o investovanie do vašej spoločnosti. Zoznam investorov na internete môžete rozšíriť navštívením tematických zdrojov.

6

Po vytvorení zoznamu pripravte prezentáciu svojho produktu pre investorov. Na základe vášho obchodného plánu sa pripravte na verejné informácie obsahujúce presvedčivé fakty, čísla.

7

Potom sa spojte s potenciálnymi investormi tak, že sa dohodnete na stretnutí a predstavíte svoj podnikateľský nápad. Na stretnutí nezabudnite nechať kópiu podnikateľského plánu a buďte pripravení na akékoľvek otázky investora.

8

Ak ste našli investora - blahoželáme, podpíšte s ním všeobecnú dohodu a vykonajte svoj nápad.

Kde hľadať a ako získať investície pre firmu, projekt alebo

Odporúčaná