ostatné

Ako vypracovať chartu organizácie

Ako vypracovať chartu organizácie

Video: 2. Ekonomika - Základné princípy organizácie ekonomiky 2024, Júl

Video: 2. Ekonomika - Základné princípy organizácie ekonomiky 2024, Júl
Anonim

Charta je hlavným a jediným ustanovujúcim dokumentom organizácie s právnou formou spoločnosti s ručením obmedzeným. Pri vypracúvaní charty je potrebné zohľadniť počet zakladateľov a monitorovať zmeny v právnych predpisoch Ruskej federácie.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty zakladateľov spoločnosti;

  • - súčasné právne predpisy Ruskej federácie;

  • - pero.

Návod na použitie

1

Uveďte úplný skrátený názov podniku, prípadne aj v cudzom jazyku a jazyku národov Ruskej federácie.

2

Zadajte adresu sídla spoločnosti s ručením obmedzeným. Ak má spoločnosť jedného zakladateľa, je možné uviesť adresu bydliska jediného výkonného orgánu - generálneho riaditeľa spoločnosti. Ak má organizácia viacerých zakladateľov, napíšte adresu sídla spoločnosti.

3

Napíšte meno osoby, ktorá riadi organizáciu. Zvyčajne je to riaditeľ organizácie, ktorý by sa mal nazývať jediným výkonným orgánom. Uveďte funkčné obdobie vedúceho spoločnosti. Ak má spoločnosť jedného zakladateľa, je vhodné písať 5 rokov alebo na dobu neurčitú, ak dva alebo viac - tri, päť rokov alebo na dobu neurčitú.

4

Napíšte práva a povinnosti zakladateľa (zakladateľov) spoločnosti. Stanoviť rozdelenie ziskov z činností podniku Napíšte postup na ukladanie dokumentov organizácie.

5

Zadajte ciele a činnosti spoločnosti s ručením obmedzeným. Odporúča sa uviesť, že činnosti vašej organizácie sa neobmedzujú len na tie typy, ktoré sú predpísané v charte. Vaša spoločnosť môže vykonávať akékoľvek činnosti, ktoré nie sú zakázané právnymi predpismi Ruskej federácie.

6

Určte veľkosť základného imania. Stanovte postup jeho vyplácania zakladateľom spoločnosti, ako aj uveďte druhy finančných prostriedkov, z ktorých sa môže doplňovať (hotovosť, majetok a ďalšie).

7

Poskytovať bezplatný prístup členovi spoločnosti alebo zakazovať člena spoločnosti. Zaznamenajte postup a podmienky vyplatenia akcie zriaďovateľovi, ktorý odišiel, ako aj jeho cenu (hodnota čistého majetku, nominálna hodnota atď.). Odporúča sa ustanoviť predkupné právo, ktorého podstatou je to, že v prípade predaja podielu jedného z účastníkov sa prvé právo udelí druhému zakladateľovi. Taktiež uveďte možnosť zdedenia podielu odchádzajúceho účastníka alebo ho zakážte.

Ako pripraviť chartu LLC v roku 2019

Odporúčaná