obchodné

Ako vytvoriť malú útulnú kaviareň

Ako vytvoriť malú útulnú kaviareň

Video: STUDIO VLOG ⛈ I made a stupid mistake 🤦🏼‍♀️ & moving into the Katnipp cafe wahoo! 2024, Júl

Video: STUDIO VLOG ⛈ I made a stupid mistake 🤦🏼‍♀️ & moving into the Katnipp cafe wahoo! 2024, Júl
Anonim

Stravovanie je pomerne ziskový podnik. Pokúste sa otvoriť útulnú kaviareň, ktorá nevyžaduje veľké finančné investície. Správne dodaný podnik sa vyplatí za rok a potom prinesie stabilný zisk.

Image

Návod na použitie

1

Definujte formát svojej budúcej inštitúcie a napíšte podrobný obchodný plán. Môžete otvoriť rodinnú kávu, romantické miesto pre páry, miesto zamerané na deti, mládež, zamestnancov obchodného centra alebo hostí mesta. Čím presnejšie nakreslíte portrét budúceho návštevníka, tým presnejšie budete môcť formulovať koncept inštitúcie.

2

Najlepšie miesta pre kaviarne sú centrum mesta, ako aj rušné miesta na okraji mesta. Vyhľadajte miesta s vysokou premávkou, blízkosť verejnej dopravy. Je dôležité, aby sa kaviareň otvárala v miestach sústredenia vašich potenciálnych zákazníkov. Napríklad detskú alebo rodinnú kaviareň je možné otvoriť vedľa zábavného parku - zvyčajne ponúka iba rýchle občerstvenie, takže nebudete mať konkurentov.

3

Vyberte si izbu. Ideálnou možnosťou je hala na prízemí, ktorá má veľké okná. Sedadlá z okna sú vždy žiadané a správne osvetlená a zdobená vitrína úspešne inzeruje kaviareň. Je zložitejšie umiestniť suterény - nemajú okná a môže nastať problém s vetraním. Puč je na prenájom alebo kúpu uzavretého stravovacieho zariadenia a jeho prevedenie podľa vašich predstáv.

4

Dizajn miestnosti závisí od koncepcie. Nie je potrebné míňať peniaze na drahé dokončovacie materiály a nakupovať solídny nábytok. Môžete zariadiť kaviareň v eklektickom štýle - teraz je módna. Je dôležité, aby vaša inštitúcia mala vlastnú rozpoznateľnú tvár, zvrat. Napríklad kaviareň môže byť navrhnutá ako podkrovie, letná terasa alebo apartmán zo 60. rokov. Táto konštrukcia vyžaduje minimálne opravy. Nábytok môže mať rôzne veľkosti a ako dekor slúžia rôzne artefakty - figúrky, vinylové platne, ručné výšivky, knihy, izbové rastliny. Nebojte sa nadbytočnosti - návštevníci by mali mať záujem navštíviť vašu kaviareň.

5

Kúpiť vybavenie. Univerzálnou možnosťou je kombinovaná rúra, ktorá umožňuje variť širokú škálu jedál s minimálnou námahou. Užitočné sú aj palacinky, pekáreň, gril a dobrý kávovar. Pri nákupe zariadenia zvážte kapacitu miestnosti a možnosti vetrania.

6

Navrhnite menu. Neponúkajte drahé jedlá - marža na nich bude minimálna. Vsádzajte na vynikajúcu domácu alebo národnú kuchyňu s dostupnými výrobkami. Zamyslite sa nad tým, ako sa vaša inštitúcia bude líšiť od konkurencie. Môžete napríklad ponúknuť širokú škálu koláčov alebo čerstvo vylisovaných štiav, špecializovať sa na lahodné polievky alebo originálne dezerty.

7

Vypočítajte priemerný účet. Čím nižšie sú ceny v kaviarni, tým vyššia je priepustnosť. Neponúkajte však lacný alkohol - prilákate publikum, ktoré pravdepodobne nebude prispievať k vysokým ziskom inštitúcie. Priemerný účet možno zvýšiť otvorením kulinárskeho v kaviarni, odstránením obchodu, možnosťami doručenia, organizovaním dovolenkových obedov a večere. Zamyslite sa nad tým, čo-branding, možnosť spolupráce s agentúrami dovolenky, umelecké dielne a ďalšie spoločnosti.

8

Nájom zamestnancov. Na kaviareň s kapacitou 30 - 50 miest postačujú dvaja kuchári a dvaja čašníci, ktorí tiež pôsobia ako barmani. Nafúknite štáty - je lepšie motivovať niekoľko pracovníkov s dobrým platom a možnosťou vysokej špičky.

Odporúčaná