management

Ako zostaviť audítorskú správu

Ako zostaviť audítorskú správu

Video: Admin Webinár #3 - Správa Microsoft Teams 2024, Júl

Video: Admin Webinár #3 - Správa Microsoft Teams 2024, Júl
Anonim

V každej organizácii sa najmenej raz ročne uskutoční audit, na konci ktorého je akt napísaný. Ide o dokument preukazujúci skutočnosť auditu, ktorý zostavuje niekoľko osôb súčasne, ktoré nesú podstatnú zodpovednosť alebo sú oprávnené zúčastniť sa na súpise. Niektoré spoločnosti majú svoje vlastné formuláre na vypracovanie audítorskej správy, v takom prípade stačí vyplniť požadované polia. Ak neexistuje žiadny formulár, musíte ho napísať sami.

Image

Budete potrebovať

  • Forma aktu, ak existuje;

  • Návrh poznámok, ktoré boli napísané počas auditu;

  • Komisia troch ľudí;

  • Aplikácie (ak sú potrebné).

Návod na použitie

1

Na základe výsledkov auditu sa vyplní osvedčenie o audite a súpis. Každý akt doplnia najmenej tri zodpovedné osoby. Pred začatím auditu si vytvoria komisiu, ktorú vyplnia.

2

Uschovajte si návrhy poznámok (odrážajú skutočné informácie, obsahujú kvantitatívne ukazovatele), ktoré ste urobili počas auditu, a na základe nich zostavte akt.

3

Zadajte požadované údaje o akte: názov organizácie, názov typu dokumentu (ACT). Musí existovať dátum (tu je dátum vyhotovenia dokumentu, ak je akt vypracovaný na konci auditu, ktorý trval niekoľko dní, v texte zákona je uvedená doba auditu) a registračné číslo dokumentu. Uveďte miesto kompilácie, urobte nadpis textu. Názov aktu by sa mal začať slovami: „Zákon o audite“.

4

Napíšte text aktu. Mal by pozostávať z dvoch častí, v úvodnej časti sa opisuje, na akom základe sa audit vykonal. Môže to byť regulačný dokument, administratívny dokument alebo zmluva s uvedením dátumu a čísla. Všimnite si zloženie komisie, uveďte predsedu. V hlavnej časti píšte o metódach a podmienkach vykonanej práce, označte zistené fakty a nezabudnite ani na závery a návrhy. Mali by ste tiež napísať závery na základe výsledkov auditu.

5

Na konci zákona nezabudnite uviesť podpisy komisie, na samom konci uveďte počet vyhotovených kópií a ich adresátov. Počet kópií zákona o audite sa líši v závislosti od počtu zainteresovaných strán, ktorým je tento akt zaslaný. Okrem toho najčastejšie je táto suma určená regulačnými dokumentmi organizácie.

6

Po označení počtu kópií aktu uveďte, aké sú jeho prílohy, ak existujú.

Venujte pozornosť

Zákon nadobúda účinnosť po podpísaní dokumentu všetkými členmi komisie.

Ak existuje člen komisie, ktorý nesúhlasí s obsahom zákona, musí tento akt s výhradou podpísať s jeho nesúhlasom.

Užitočné rady

Pri podpise audítorského zákona sa musí uviesť nielen priezvisko, meno, priezvisko, ale aj miesto, v prípade potreby, pracovisko zodpovedných osôb.

Ak musí byť osvedčenie o audite schválené vyšším manažmentom, na schválenie sa vydá príslušná pečiatka.

ako zostaviť dátový dokument

Odporúčaná