obchodné

Ako sa naučiť predávať telefonicky

Ako sa naučiť predávať telefonicky

Video: Ako predávať cez Ebay / Online predaj a zarábanie z domu 2024, Smieť

Video: Ako predávať cez Ebay / Online predaj a zarábanie z domu 2024, Smieť
Anonim

Väčšina moderných ľudí si už bez telefónu nedokáže predstaviť život. V prvom rade to platí pre tých, ktorí sa zaoberajú obchodnou činnosťou, pretože predaj prostredníctvom telefónu je jedným z hlavných spôsobov, ako prilákať a udržať klienta, umožňujú mu ho spoznať a získať jeho názor. Predaj telefónov však nie je taký jednoduchý, ako sa na prvý pohľad zdá. Na to, aby predaj cez telefón priniesol maximálny úžitok a účinok, je potrebné dodržiavať niekoľko pravidiel.

Image

Návod na použitie

1

Pred začatím konverzácie určte účel rozhovoru a zostavte predbežný plán. Dôkladne si preštudujte navrhovaný produkt, aby ste boli pripravení odpovedať na otázky alebo námietky, ktoré môžu vzniknúť s partnerom. Pripravte odpovede na pravdepodobné otázky vopred. Pri odpovedaní buďte opatrní, aby ste sa nezriekli alebo sa nadchli, vyhnite sa frázam „No, nerozumieš!“, „Vy sa úplne mýlite!“, „Je nemožné s vami pokojne hovoriť“, atď.

2

Ak chcete konverzáciu dôverne naladiť, nechajte vo svojom hlase úsmev a buďte veľmi slušní. Vaša pozitívna komunikácia sa tiež prenesie na klienta.

3

Vyvarujte sa bežných fráz, ktoré spôsobujú psychologický stres („Ste vyrušovaní zo spoločnosti …“, „Rozhodli sme sa vám zavolať, pretože …“). Ihneď po pozdrave zavolajte sebe a spoločnosti, ktorú zastupujete.

4

Zistite, či vám klient teraz môže venovať čas, alebo bude pre neho pohodlnejšie zavolať späť. Takáto pochúťka určite poteší vášho partnera.

5

Zavolajte osobe „na druhý koniec drôtu“ menom. Čím častejšie to robíte, tým skôr vám začne dôverovať. Toto je psychológia človeka.

6

Ukážte účastníkovi rozhovoru, že ste pripravení ho vypočuť. Približne 80% času hovoru zostáva klientovi. Neprerušujte ho, nechajte ho hovoriť. Ak je agresívny, skúste ho upokojiť tichým hlasom. Ak to nefunguje, ospravedlňte sa a povedzte, že zavoláte neskôr.

7

Opýtajte sa partnera, ktorý vás zaujíma, otázky potrebné na to, aby ste mali nad konverzáciou kontrolu, nebojte sa byť vytrvalí.

8

Napriek tomu, že klient na konverzáciu zareagoval, nezabudnite rozhovor ukončiť pozitívnym prístupom.

9

Zaznamenajte si výsledok rozhovoru, pomôže vám to „pracovať na chybách“ a zlepší sa kvalita a efektívnosť nasledujúcej konverzácie.

10

Postupujte podľa vzoru. Vyskúšajte rôzne spôsoby, ako začať konverzáciu, ponúknuť službu alebo produkt atď. Experimentujte so všetkým, čo podľa vás zefektívni predaj.

Užitočné rady

Ak predaj telefónu vášho kolegu dobre napreduje, neváhajte prijať jeho metódy alebo „čipy“.

Naučte sa psychológiu. To vám určite pomôže pri zvládnutí umenia hovoriť po telefóne.

Odporúčaná