Obchodné riadenie

Ako znížiť členské poplatky v SRO

Obsah:

Ako znížiť členské poplatky v SRO

Video: Čo prináša novela zákona o dani z príjmov? 2024, Júl

Video: Čo prináša novela zákona o dani z príjmov? 2024, Júl
Anonim

Osvedčenie o prijatí SRO je dnes povinnou požiadavkou pre organizácie zaoberajúce sa výstavbou, projektovaním a prieskumom, aby mohli pracovať na trhu. Na rozdiel od predchádzajúceho licenčného systému, samoregulácia poskytuje systém príspevkov, ktorý je pre finančné spoločnosti často finančne náročný. Aby nedošlo k zadlženiu SRO, je potrebné dôkladne preštudovať možnosti maximálneho zníženia nákladov na osvedčenia.

Image

Revízia druhov práce

Výška členských poplatkov v každej SRO je stanovená nezávisle, neexistujú jednotné ceny. Rozsah príspevkov SRO je spravidla odstupňovaný podľa množstva druhov práce uvedených v osvedčení spoločnosti. Ak sa preukáže, že príspevky sú neprimerané, potom musí stavebná organizácia vykonať audit druhov prác av prípade potreby niektoré z nich upustiť, aby sa znížil objem členských poplatkov. Malo by sa pamätať na to, že odmietnutie všeobecných zmluvných funkcií pre podnik sľubuje zákaz uzatvárania príslušných zmlúv a stratu v tejto oblasti činnosti.

Iniciatíva na zníženie príspevkov

Samoregulačné organizácie majú podľa vlastného uváženia možnosť stanoviť výšku pravidelných členských poplatkov. Toto právo vychádza zo samotnej priemyselnej samoregulácie, v ktorej SRO je štruktúra, ktorú vytvára a reguluje podnik. Po pochopení toho môže každý člen SRO pred členstvom vzniesť otázku o potrebe prehodnotenia členských poplatkov, ktoré sú často zamerané na údržbu SRO, jej administratívnych a účtovných služieb. Je potrebné vyvinúť primeranú iniciatívu na valnom zhromaždení alebo na zasadnutí Rady SRO, ktoré predstavujú ekonomické zdôvodnenie tejto pozície.

Môžete tiež poslať písomné odvolanie vedeniu SRO - generálnemu riaditeľovi alebo predsedovi rady - o potrebe prehodnotiť výšku pravidelného financovania prístroja. Nadmerné financovanie potrieb SRO sa môže stať základom pre zníženie členských poplatkov pre celý okruh podnikov.

Ako dôvod zníženia možno použiť zložitú situáciu na stavebnom trhu, dlhé prestoje podnikov, zníženie financovania od zákazníkov atď.

Odporúčaná