Obchodné riadenie

Ako ovládať podnikanie

Ako ovládať podnikanie

Video: Prečo vás zdravé a silné telo prinúti podnikať. Zlatoš Family Prednáška 2024, Smieť

Video: Prečo vás zdravé a silné telo prinúti podnikať. Zlatoš Family Prednáška 2024, Smieť
Anonim

Pre každého, kto má vlastný podnik alebo ho práve začína vytvárať, je otázka kontroly jeho podniku veľmi dôležitá. Kontrola sa tradične chápe ako oprava porušení a zlyhaní v systéme riadenia rôznych aspektov činnosti spoločnosti. Tento koncept by sa však mal interpretovať širšie ako jeden z prvkov obrysov riadenia podniku.

Image

Návod na použitie

1

Definujte ciele riadiaceho systému, ktorý chcete vytvoriť. Zvýraznite tie aspekty spoločnosti, ktoré budete ovládať. Odpovedzte na otázku: Aký je konečný cieľ kontroly? V ideálnom prípade cieľom nie je len identifikácia chýb v činnosti, ale aj úprava obchodného procesu.

2

Vykonajte analýzu súčasnej situácie vo vašom podnikaní. Rozpoznajte a napíšte na papier, ktoré momenty v podnikaní vám nevyhovujú az akého dôvodu. Je vhodnejšie zostaviť podrobnú schému výrobného procesu vrátane všetkých operácií, ktoré tvoria činnosti spoločnosti (vrátane procesov riadenia).

3

Zostavte konečný výsledok, ktorý chcete dosiahnuť. Mali by ste mať ideálny obraz o tom, ako by sa veci mali vyvíjať v spoločnosti. Vykonajte súpis zdrojov potrebných na dosiahnutie výsledku. Nemali by to byť len finančné zdroje, ale aj zdroje času, personál, organizačné faktory.

4

Vytvorte akčný plán na dosiahnutie dokonalého konečného výsledku. Aké okamžité opatrenia by sa mali podniknúť na zlepšenie kontrolovateľnosti konkrétnej štruktúry? Vyhnite sa spoločnému jazyku. Akcie by mali byť čo najkonkrétnejšie: „vykonať audit vnútorného systému správy elektronických dokumentov s cieľom zistiť jeho zraniteľné miesta“.

5

Usporiadajte činnosti na splnenie vášho plánu. Pri každej položke plánu uveďte osobu zodpovednú za realizáciu a trvanie udalosti. Zvážte pridelenie času a zdrojov potrebných na dokončenie každého kroku.

6

Definujte, čo sa nazýva kontrolné body. Aké konkrétne ukazovatele sa budú monitorovať? Aké je kritérium súčasného a racionálneho riadenia faktorov vybraných pre kontrolu?

7

Premýšľajte a rozvíjajte systém motivácie zamestnancov. Tento faktor je jedným z najdôležitejších v systéme kontroly a riadenia obchodných štruktúr.

8

Pravidelne av súlade s plánom monitorujte činnosť spoločnosti. Ak je to potrebné, vykonajte úpravy v regulačnej slučke vrátane plánovania, organizácie, koordinácie a motivácie.

Odporúčaná