ostatné

Ako požiadať o registráciu právnickej osoby

Ako požiadať o registráciu právnickej osoby

Video: Ako sa zaregistrovať na finančnú správu - právnická osoba 2024, Júl

Video: Ako sa zaregistrovať na finančnú správu - právnická osoba 2024, Júl
Anonim

Príprava dokumentov na založenie spoločnosti je jednou z najťažších úloh pri registrácii právnickej osoby. Ťažkosti budúcich podnikateľov však nanešťastie nekončia. Zakladatelia spoločnosti budú musieť predložiť dokumenty na registráciu právnickej osoby. Toto musí byť vykonané v súlade so zákonom.

Image

Návod na použitie

1

Je potrebné poznamenať, že po príprave dokumentov zakladatelia spoločnosti už nemusia platiť štátny kapitál na registráciu štátu. V súlade s novými pravidlami (od 05.05.2014) musia byť základné imanie splatené vlastníkmi podnikov do 4 mesiacov od registrácie právnickej osoby.

2

Žiadosť o registráciu spoločnosti musí byť overená notárskou verejnosťou. Ak však zakladatelia sami predkladajú doklady daňovej povinnosti alebo MFC a majú s nimi pas, potom vyhlásenie nemusí byť overené notárom. Okrem toho, bez toho, že by ste sa uchyľovali k službám notárskej verejnosti, môžete predkladať dokumenty v elektronickej podobe. V takom prípade musí mať žiadateľ posilnený kvalifikovaný podpis.

3

Vlastníci podniku alebo ich zástupcovia prostredníctvom splnomocnenca môžu poskytnúť registračné dokumenty. V druhom prípade sa budete musieť uchýliť k notárskym službám, aby ste si zaistili plnomocenstvo. K dokumentom je možné priložiť buď originálne overené plnomocenstvo, alebo notársky overenú kópiu. Je potrebné poznamenať, že všetci zakladatelia spoločnosti sa budú musieť obrátiť na daňový úrad, ak nechcú dôverovať zástupcom tejto zodpovednej spoločnosti.

Odporúčaná