obchodné

Decryption Ltd: koncept, aplikácia

Obsah:

Decryption Ltd: koncept, aplikácia

Video: 2 to 4 Decoder Design 2024, Júl

Video: 2 to 4 Decoder Design 2024, Júl
Anonim

Ltd je právna forma podnikania, rozšírená vo Veľkej Británii, v štátoch anglického práva a v mnohých offshore zónach.

Image

Aby sme pochopili podstatu pojmu Ltd a jeho odlišnosti od iných právnych foriem, je potrebné pochopiť, pre čo všeobecne existujú organizačné a právne formy.

Prečo sú potrebné právne formy?

Veľa vecí je pre jedného človeka ťažké alebo nemožné. Napríklad jedna osoba môže vyrobiť pár alebo niekoľko párov obuvi, nie je však možné postaviť iba vysokú budovu alebo diaľnicu. Od staroveku sa ľudia naučili zjednotiť, aby dosiahli spoločné ciele. Spoločným cieľom viacerých ľudí môže byť zisk alebo určité pozitívne zmeny v spoločnosti, napríklad zlepšenie stavu chudobných. Aby sa dosiahli spoločné ciele, je často potrebné v priebehu spolupráce pridať alebo vytvoriť drahé nehnuteľnosti (napríklad závod s dielňami a obrábacími strojmi alebo park vybavenia pre cestné práce). V rámci spoločných aktivít je tiež potrebné dosiahnuť rôzne dohody s inými ľuďmi alebo združeniami ľudí. V dôsledku toho je pri každej spoločnej činnosti potrebné regulovať niekoľko dôležitých otázok:

  • Ako chrániť záujmy všetkých ľudí spojených pri dosahovaní spoločného cieľa?

  • Kto z USA bude osobne zodpovedný za spoločné rozhodnutia a do akej miery?

  • Ako spravovať majetok prijatý v dôsledku spoločných aktivít?

  • Čo robiť so ziskom alebo stratou vyplývajúcou zo spoločných činností?

  • Ako platiť dane, ak to vyžaduje štát, na území ktorého sa vykonáva spoločná činnosť?

Zákon platný v starom Ríme neposkytoval odpovede na väčšinu týchto otázok. S rozvojom ľudskej civilizácie a rastúcim významom združení nezávislých ľudí pri riešení rôznych problémov sa zvýšila potreba legitimizácie spoločných aktivít. V súčasnosti vo všetkých krajinách umožňujú právne predpisy rôzne formy združovania občanov a regulujú vzťahy medzi nimi.

Právne formy v anglickom práve

Anglické právo je základom právnych systémov vo Veľkej Británii a v 15 štátoch Kráľovského spoločenstva - krajín, v ktorých je ústavou hlavnou kráľovnou Veľkej Británie. Medzi krajiny Spoločenstva patria: Austrália, Antigua a Barbuda, Bahamy, Barbados, Belize, Grenada, Kanada, Nový Zéland, Papua Nová Guinea, Svätý Vincent a Grenadíny, Svätý Krištof a Nevis, Svätá Lucia, Šalamúnove ostrovy, Tuvalu a Jamajka.

Podľa anglického práva sa právne formy delia na dva typy: neregistrované a korporatívne. Príkladom právnej formy nezapísanej do obchodného registra je individuálny podnikateľ (jediný živnostník), rovnako ako v Rusku je individuálny podnikateľ zodpovedný za výsledky svojej činnosti (za svoje povinnosti) so všetkým majetkom. Napríklad pri dlhu 10 000 libier môže jednotlivý podnikateľ prísť o svoj domov v hodnote 50 000 libier. Dom sa bude predávať, dlh sa kryje z príjmu z predaja, náklady na predaj sa kompenzujú a zostatok sa vráti podnikateľovi.

Image

Táto situácia prísne obmedzuje podnikateľa, ktorý nemá záujem vystaviť svoju rodinu riziku, ako aj jeho protistrany, ktoré sa možno nechcú dohodnúť s jednotlivcom, pretože vedia o možných vážnych následkoch pre svoju rodinu. Majetok jednotlivého podnikateľa, ktorý používa na podnikanie, sa môže vymáhať aj proti dlhu samotnej osoby alebo jej rodinných príslušníkov. Jednotlivý podnikateľ okrem toho nemôže predávať ani darovať svoje podnikanie, ani svojim príbuzným a priateľom.

Ďalším príkladom nezapísanej formy vlastníctva je partnerstvo. Partnerstvo nemôže vlastniť spoločné vlastníctvo, čo znamená, že môže proti nemu požičiavať. Na druhej strane má partnerstvo dôležitú výhodu oproti iným formám združovania. V prípade dosiahnutia zisku sa zdaňujú ako jednotlivci iba členovia partnerstva, čo znamená, že pri prvom vyberaní dane zo zisku organizácie nedochádza k dvojitému zdaneniu a potom k dani z príjmu jej zakladateľov.

Firemné formy organizácie umožňujú jej zakladateľom plne vstúpiť do právnych vzťahov ako jedna osoba, ktorá môže mať majetok, je zodpovedná za svoje povinnosti a platiť dane. Podobné subjekty sa objavili v zákone mnohých krajín v 19. storočí. Zodpovednosť zakladateľov takéhoto podniku je spravidla obmedzená akýmikoľvek normami. Napríklad zakladatelia môžu byť nútení platiť dlhy organizácie, ale iba ak je majetok organizácie nedostatočný a ak zakladatelia svojou činnosťou alebo nečinnosťou prispeli k vzniku problémovej situácie. Táto situácia stimuluje podnikanie vrátane rizikových obchodných projektov, ktoré sa stávajú motorom pokroku.

Image

Ltd je spoločnosť s ručením obmedzeným

V anglickom práve existuje právna forma spoločnosti s ručením obmedzeným. Výraz „s ručením obmedzeným“ má v zákone prísny výklad a umožňuje dva typy:

  • Zodpovednosť zakladateľov v rámci ich investícií do spoločnosti - oficiálne zaregistrované základné príspevky. Napríklad v dôsledku neúspešnej transakcie bola spoločnosti dlžná 100 tisíc libier. Majetok spoločnosti sa odhadoval na 50 tisíc libier a dvaja zakladatelia prispeli k založeniu spoločnosti 1000 libier. V takom prípade môže spoločnosť prísť o svoj majetok a zakladatelia zaplatia ďalších 1 000 libier. Domy, autá a iný osobný majetok zriaďovateľov sa nebudú vymáhať napriek skutočnosti, že 48 000 libier dlhu nebude splatených.

  • Zodpovednosť zakladateľov v rámci ich záručných povinností. Príklad: v prípade dlhu vo výške 100 tisíc by sa mohlo ukázať, že v čase založenia spoločnosti jeden z jeho spoluvlastníkov podpísal povinnosť pohotovo splatiť v prípade problémov dlh vo výške 30 000 a druhý - vo výške 5 tisíc. Tieto sumy sa od nich budú inkasovať z dôvodu dlhu.

Spoločnosť s ručením obmedzeným nezodpovedá za osobné povinnosti jej zakladateľov. Ak jeden zo zakladateľov vzal auto na úver a nebol schopný ho zaplatiť, potom spoločnosť nemôže vymáhať vymáhanie pohľadávok, aj keď je v nej hlavným vlastníkom. Presne povedané, podiel zakladateľa v spoločnosti môže byť pri splácaní dlhu vyňatý. Budú ho predávať, v spoločnosti sa objaví nový spoluvlastník, ale samotná spoločnosť tým nebude trpieť.

Základné imanie spoločnosti s ručením obmedzeným môže byť tvorené z vkladov zakladateľov, ziskov, pôžičiek a majetku nadobudnutého v rámci podnikania. Zodpovednosť zriaďovateľov za záväzky spoločnosti zostáva na úrovni zakladateľského poplatku.

Organizácie vo forme spoločnosti s ručením obmedzeným v Spojenom kráľovstve môžu existovať v jednej z dvoch foriem týkajúcich sa možnosti prevodu akcií na nových vlastníkov. V spoločnosti s ručením obmedzeným Ltd môžu zakladatelia ponúkať svoje podiely iným osobám alebo organizáciám. Takáto transakcia sa riadi dohodou medzi zakladateľmi, ako je to stanovené v stanovách a zakladateľskej zmluve.

Image

Akciové spoločnosti (označenie takejto spoločnosti je plc, má preklad: akciová spoločnosť) časť svojich akcií (akcie spoločnosti) ponúknuť neobmedzenému počtu ľudí na trhu. Spoločnosť zároveň nemá právo odmietnuť konkrétnu osobu získať jej akcie, ako to pripúšťajú súkromné ​​spoločnosti. Na druhej strane štát v záujme zabezpečenia spravodlivého a otvoreného obchodovania s akciami verejných spoločností ich zaväzuje zverejňovať veľké množstvo údajov o svojej činnosti vo všetkých dostupných médiách a zavádza prísnejšie postupy pri predaji akcií. Spoločnosť má spravidla formu PLC v dôsledku vývoja pôvodne založenej sro po zložitom a nákladnom postupe na vstup na otvorený akciový trh.

Image

Ltd mimo Veľkej Británie a krajín Commonwealthu

V Ruskej federácii sú analógmi spoločnosti Ltd spoločnosti s ručením obmedzeným (LLC) a akciové spoločnosti (JSC). Analógy PLC v Rusku sú verejné akciové spoločnosti (PJSC). V právnych predpisoch Ruskej federácie a Spojeného kráľovstva existujú určité rozdiely v požiadavkách na LLC a Ltd, nie sú však zásadné. Okrem toho môžu existovať určité rozdiely, pokiaľ ide o Ltd, v právnych predpisoch rôznych krajín anglickej koruny.

V USA je analóg spoločnosti Ltd verejnoprávnou formou „korporácie“. V mene organizácie tohto formulára prítomnosť skratiek vr. (zo zabudovaného slova) alebo corp. (skratka pre spoločnosť). Rozdiel medzi nimi je, že spoločnosť obyčajne naznačuje, že spoločnosť bola založená v dôsledku zlúčenia viacerých spoločností. Všeobecne možno povedať, že v Spojených štátoch sú právne predpisy každého štátu zodpovedné za reguláciu podnikania. Požiadavky na spoločnosti vrátane - a ich názvov - sa preto môžu v rôznych štátoch líšiť. Napríklad zákony štátu Delaware objasňujú formu súkromnej spoločnosti, sro Aj v Spojených štátoch bola forma spoločností označená ako LLC. Skratka llc znamená spoločnosť s ručením obmedzeným. Je to aj spoločnosť s ručením obmedzeným, ale na rozdiel od Ltd neplatí dane z príjmu. Predpokladá sa, že v takejto spoločnosti všetky zisky idú k zakladateľom a platia z toho dane. V mnohých prípadoch je táto forma z hľadiska daní optimálna.

V Nemecku sa spoločnosti s ručením obmedzeným označujú ako GmbH. Skratka gmbh znamená Gesellschaft mit beschränkter Haftung (spoločnosť s ručením obmedzeným).

Odporúčaná