Obchodné riadenie

Ako neurobiť chybu pri prenájme predajcu

Ako neurobiť chybu pri prenájme predajcu

Video: Ako zarobiť peniaze online a zarobiť 324,80 dolárov znova a znova ako začiatočník. 2024, Júl

Video: Ako zarobiť peniaze online a zarobiť 324,80 dolárov znova a znova ako začiatočník. 2024, Júl
Anonim

Je chybou sa domnievať, že akékoľvek podnikanie závisí iba od objemu investícií a jasne overeného podnikateľského plánu. Dokonca aj vynikajúca hospodárska stratégia bude zničená, ak pracovná zložka podniku nesplní očakávania. Aby sa tomu zabránilo, je potrebné starostlivo vyberať zamestnancov, najmä v oblasti obchodu.

Image

Mylná predstava, že predávajúci je povolaním na dočasné zamestnanie, sa rozšírila. Nájdenie pracovníka, ktorý by bral remeslo vážne, je skutočne veľká a vážna úloha. Za pultom môžete stretnúť študentov korešpondenčných oddelení, ako aj odborníkov, ktorí prišli na obchod z iných odvetví. Najväčší dopyt na personálnom trhu však majú pracovníci so skúsenosťami s obchodovaním s konkrétnym výrobkom.

Najlepším spôsobom, ako nájsť predajcu, je publikovanie reklám v špecializovaných publikáciách - nástenky, miestne noviny, ako aj v televízii. S cieľom upútať pozornosť kvalifikovaných odborníkov je potrebné v správe uviesť smer obchodu, požiadavky na dostupnosť sanitárnych kníh, vzdelávanie (komoditná veda atď.). Počas pohovoru bude možné zbaviť sa zbytočných otázok tým, že sa v oznámení uvedú informácie o pracovnom rozvrhu, mzde a ďalších podmienkach na podporu efektívnej práce.

Nemalo by sa zabúdať na to, že v súlade s platnými právnymi predpismi je v inzerátoch o zamestnaní zakázané uvádzať požiadavky na vek, národnosť, náboženstvo atď. V takom prípade sa potenciálnym zamestnávateľom alebo stránkam, ktoré uverejnili toto oznámenie, nemôžu vyhnúť pokuty.

Existujú náborové agentúry, ktoré pracujú so zamestnancami pre odbytiská. Zvyčajne obsahujú databázu životopisov kvalifikovaných predajcov.

Rozhovory s potenciálnymi kandidátmi by sa mali viesť priamo v mieste predaja, kde manažér môže predstaviť predajcu k práci, ako aj odpovedať na súvisiace otázky. Najprv je potrebné určiť prednú časť práce, konkrétne povinnosti, ktoré by sa mali pripísať zamestnancovi: upratovanie priestorov, udržiavanie tovaru v poriadku, práca s pokladňou, práca s cenníkom, vedenie pokladnice atď. Všetky tieto požiadavky musia byť podrobne opísané. zaznamenané v popise práce.

Okrem toho by sa mala prediskutovať zodpovednosť za nesprávne plnenie povinností. Konkrétne v prípade nedostatku, neprítomnosti v pracovnej dobe, oneskorenia atď. Schválený harmonogram práce sa musí dohodnúť vopred. Toto by sa malo oznámiť aj potenciálnemu predajcovi. Veľké nákupné centrá najčastejšie ukladajú pokutu za obchody, ktoré buď uzavrú miesto bez vedomia administratívy, alebo s otvorením neskoro. Aby ste sa zachránili pred zbytočnými ťažkosťami pri interakcii s prenajímateľom, mali by ste špecifikovať disciplinárny rámec stanovený v podniku vo fáze zamestnania.

Po rozhovore sa začnú objavovať hlavné sympatie, avšak intuícia nie je bezpečná. V každom životopise by sa mala osobitná pozornosť venovať miestam predchádzajúcej práce a existujúcim odporúčaniam. Ak žiadateľ uvedie kontaktné údaje bývalého zamestnávateľa nezávisle, nemal by sa spoliehať na svoju integritu. Je lepšie nájsť telefóny podniku a hovoriť s vedúcim a vedúcim personálneho oddelenia.

Pri zamestnávaní má veľký význam prítomnosť alebo absencia registra trestov žiadateľa. Malo by sa pamätať na to, že štúdium týchto informácií je najčastejšie výsadou služieb vnútornej bezpečnosti, ktoré, samozrejme, existujú iba v relatívne veľkých spoločnostiach. Ak neexistuje spôsob, ako študovať súdnu históriu sťažovateľa, môžete sa pokúsiť nájsť informácie prehľadaním stránky miestneho súdu vrátane rozhodcovského konania. Žiadateľ s registrom trestov, napríklad za hospodárske trestné činy, je nepravdepodobné, že to uvedie v životopise, ale informácie o súdnej histórii budú uložené v archívoch. V takom prípade sa musí rozhodnúť, či dôverovať práci takého odborníka, iba zamestnávateľ.

Odporúčaná