Obchodné riadenie

Ako profitovať z predaja

Ako profitovať z predaja

Video: Rocco Chinnici (5.2.) 2024, Júl

Video: Rocco Chinnici (5.2.) 2024, Júl
Anonim

Výpočet zisku je veľmi jednoduchý, ak odpočítate náklady od príjmu. V praxi sa však všetko ukazuje tak hladko, najmä v spoločnostiach zaoberajúcich sa predajom tovaru. Aké kroky by mal majiteľ takejto spoločnosti podniknúť, aby dosiahol zisk?

Image

Návod na použitie

1

Vypracovať sľubnú stratégiu, berúc do úvahy všetky smery rozvoja organizácie, berúc do úvahy jej postavenie na trhu. Vyhodnoťte hodnotu všetkých možných marketingových krokov pre zisk z predaja.

2

Zvýšte hodnotu tovaru, ktorý vaša spoločnosť predáva. Predtým koordinujte svoje rozhodnutie s pravidelnými zákazníkmi a dodávateľmi tovaru na predaj.

3

Zorganizujte novú reklamnú kampaň s cieľom zvýšiť dopyt po vašich produktoch nielen medzi stálymi zákazníkmi, ale aj medzi potenciálnymi zákazníkmi. Nezabudnite na propagačné akcie a zľavy. Ak je reklamná kampaň organizovaná správne, je možné, že v prípade zvýšenia ceny tovaru získate dobrý zisk, aj keď sa celkový predaj nezvýši.

4

Uzatvárať zmluvy s novými dodávateľmi alebo veľkoobchodníkmi na zníženie nákupných nákladov. Uskutočnite niekoľko seminárov alebo organizujte kurzy s cieľom prilákať nových zákazníkov a zamestnancov.

5

Zorganizujte certifikáciu svojich manažérov (je to možné formou súťaže) a na základe jej výsledkov identifikujte úroveň ich odbornej spôsobilosti. V prípade potreby prepustiť niektorých zamestnancov, ktorí vykázali najnižšie výsledky. Nezabudnite koordinovať svoje kroky s inšpektorátom práce.

6

Zohľadnite vyhliadky svojho (alebo iného) mesta z hľadiska vhodnosti rozšírenia distribučnej siete. Zorganizujte v tomto meste reklamnú kampaň, ale prvýkrát stanovte dumpingové ceny, aby ste prilákali publikum spotrebiteľov.

7

Optimalizujte predaj tovaru tak, aby ste skrátili čas medzi dodaním tovaru a generovaním tržieb z predaja.

8

V prípade, že nie je možné použiť všetky tieto spôsoby dosahovania zisku z predaja súčasne, vyberte tie, ktoré sú momentálne pre vašu organizáciu vhodné.

Odporúčaná