obchodné

5 skvelých projektov, ktoré zlyhali na Kickstarter

Obsah:

5 skvelých projektov, ktoré zlyhali na Kickstarter

Video: Vysvetlenie bankovníctva - peniaze a úver 2024, Júl

Video: Vysvetlenie bankovníctva - peniaze a úver 2024, Júl
Anonim

Kickstarter je jedinečná platforma pre dav, v ktorej môže ktokoľvek získať peniaze na implementáciu svojho projektu. Čím prísnejšia je samotná myšlienka a jej prezentácia, tým viac potenciálnych ľudí daruje svoje peniaze na implementáciu. Ale nie bez paradoxov. V histórii spoločnosti Kickstarter bolo niekoľko skutočne jedinečných projektov, ktoré zbierali báječné sumy, ale nakoniec zlyhali.

Image

Najchladnejšia chladnička

Nebol to iba nápad. Chladnička Coolest Cooler by sa mohla stať snom pre všetkých tých, ktorí radi cestujú a chodia vonku. Pohodlné a kompaktné zariadenie by nemalo tento úžasný prístroj nielen ochladzovať jedlo. Predpokladalo sa, že chladnička by mohla prasknúť ľad, miešať koktaily, hrať hudbu, nabíjať pomôcky a slúžiť aj ako rezací stôl a nádobu na uloženie riadu. Vyhliadka na vychladnutie chladiča na piknik namiesto tuctu balení sa pre mnohých zdala taká lákavá, že za mesiac bolo zhromaždených viac ako 13 miliónov dolárov. Keď prišiel konečný termín na predloženie žiadostí, nikto nedostal nič. Tí, ktorí chceli kúpiť nový produkt, trpezlivo čakali, kým sa chladnička nakoniec predala, ale jej cena bola trikrát vyššia, ako sa pôvodne oznámilo. Výrobcovia sa snažili zdôvodniť vysoké náklady na dodávku, ale skutočnosť bola zrejmá: vlastníci projektu jednoducho prepočítali.

Nano dron zano

V tom čase bol tento projekt skutočnou obľubou na crowdfundingovej platforme kickstarter. Vývojári pripravili skutočne zaujímavý návrh: jedinečný nano-dron, ktorý sa zmestí do dlane, vám umožní snímať obrázky s vysokým rozlíšením z vtáčej perspektívy a pracovať bez dobíjania približne štvrť hodiny. Na výrobu dieťaťa Zano autori projektu potrebovali o niečo menej ako 200 000 dolárov: podľa ich uistení bolo všetko pripravené na prepustenie - z častí na balenie. Potenciálni kupujúci tak chceli získať nano-bezpilotné lietadlá, čoho výsledkom je, že za pár týždňov sa pre portál Kickstarter zozbieralo rekordné množstvo portálu. na 3, 5 milióna dolárov

Používatelia trpezlivo čakali na svoje prístroje - bolo vydaných viac ako 12 000 predobjednávok. Keď však nastal čas na doručenie, zákazníci nedostali to, čo očakávali. Nano-dron vzlietol len pár centimetrov, zostal v lete nie dlhšie ako minútu a ešte viac sa nehovorilo o žiadnej kvalitnej streľbe. Hromadné sťažnosti a vrátenie platby za prvé viedli k ospravedlneniam a novým prísľubom od výrobcu. To však netrvalo dlho: vývojári robotov čoskoro úplne zmizli. Predpokladá sa, že sa ukázalo, že sú podvodníkmi, ktorí zbytočne míňajú všetky svoje peniaze.

Laserový holiaci strojček Skarp

Niektoré projekty sa zdajú byť také žiaduce, že ľudia sú pripravení zavrieť oči pred ich úplnou životaschopnosťou. Skarp Laser Shaver je ukážkovým príkladom. Tvorcovia projektu „hrali“ na hlavnej mužskej „bolesti“ - denné holenie. Inovatívny holiaci strojček mal jemne ostrihať vlasy bez jediného strihu. Na jeho vytvorenie sa získalo približne 4 milióny dolárov. „Materiál“ nikoho neobťažoval: teoreticky je potrebný dostatočne silný laserový pulz na odstránenie vlasov, pri ktorých sú popáleniny nevyhnutné. Nie je známe, ako autori projektu odpovedali na túto otázku, ale ľudia ich slepo uverili. Skutočnosť, že po celú dobu vyberania peňazí na oficiálnej stránke sa neobjavilo jediné video alebo skutočná fotografia s britvou Skarp, nebola alarmujúca. Netreba dodávať, že nikdy nebol vyrobený laserový holiaci strojček? Tento projekt sa ukázal byť bežným podvodom.

Virtuálna hra Ant Simulator

Podvod je iba polovicou problémov. Skutočné nešťastie je, keď sa s tým zmieša alkohol a nezmysly. To je presne to, čo sa dá povedať o tvorcoch hry Ant Simulator. Bol založený na zaujímavom nápade - vybudovaní virtuálneho vesmíru, v ktorom by sa hráč mohol pokúsiť žiť ako mravec. Hra bola založená na dlhodobých pozorovaniach mravcových fariem, takže hráči museli „žiť“ celý život týchto najchytrejších druhov hmyzu - zúčastňovať sa na vojnách, vytvárať kolónie, stavať si ubytovanie a získavať jedlo. Aby sa efekt zosilnil, k hre boli pripojené okuliare virtuálnej reality. Aj keď výška poplatku za kickstarter nebola príliš veľká - okolo 4 tisíc dolárov - tvorcovia hry nemohli minúť ani tieto peniaze s výhodou. Jeden z vývojárov pripustil, že jeho partneri tieto prostriedky jednoducho preskočili.

Odporúčaná