obchodné

Druhy splátkových kalendárov pre právnické osoby

Druhy splátkových kalendárov pre právnické osoby

Video: e-Akadémia projektového manažmentu 2021 2024, Júl

Video: e-Akadémia projektového manažmentu 2021 2024, Júl
Anonim

Zvážte hlavné typy splátkových kalendárov, ktoré sa ponúkajú právnickým osobám pri požičiavaní do banky. Výhody a nevýhody každého grafu. Výber z najoptimálnejších.

Image

Návod na použitie

1

1) Anuita

S ním sa výška mesačnej splátky v rámci pôžičky nemení. Dosahuje sa to pomocou dômyselného vzorca so zvýšením menovateľa vzorca na úroveň doby úveru. Manuálny podobný vzorec sa nedá vypočítať. Preto je najvýhodnejšia pre banky. Pri tomto type splácania úveru platíte všetok hlavný úrok v prvých mesiacoch používania úveru. tj Hlavný dlh sa v prvých rokoch pôžičky prakticky neznižuje. A následne, ak ste nezaplatili pôžičku v predstihu vopred, nemá zmysel splácať ju v predstihu, pretože ste už zaplatili všetky úroky.

2

2) Rovnaké akcie alebo diferencovaný program

Jeho hlavný rozdiel spočíva v tom, že každý mesiac platíte rovnakú sumu istiny. Zároveň mesačný úrok predstavuje inú sumu. A platí sa zostatok hlavného dlhu. Je ľahké zistiť, že týmto spôsobom bude platba klesať. pretože platíte maximálny úrok v prvom mesiaci a potom, pretože mesačne sa zníži hlavný dlh z vašej pôžičky a zníži sa suma nahromadeného úroku.

Pri porovnávaní anuity a rovnakých podielov, úrokov z použitia úveru je zrejmé, že pri splácaní úveru v rovnakých podieloch budete platiť menej.

3

3) Individuálny rozvrh

Toto je podtyp grafu v rovnakých podieloch. Rozdiel je v tom, že podnikateľ si môže zvoliť oneskorenie splácania hlavného dlhu až do 12 mesiacov. a platiť iba úroky. Prírastok v budúcnosti nastane analogicky s harmonogramom v rovnakých podieloch.

4

Preto najvýhodnejším pre podnikateľa z hľadiska splatného úroku budú rovnaké grafy a individuálny harmonogram.

Odporúčaná