obchodné

Ako pomenovať družstvo

Ako pomenovať družstvo

Video: Ktoré plemeno husí by som mal kŕmiť? najziskovejšie plemená husí. Ktoré preteky začať 2024, Jún

Video: Ktoré plemeno husí by som mal kŕmiť? najziskovejšie plemená husí. Ktoré preteky začať 2024, Jún
Anonim

Názov vytvoreného družstva, či už ide o spotrebiteľa, poľnohospodárstvo, garáž alebo úver, je jeho vizitkou a mal by sa odlišovať od ostatných. V skutočnosti je pomenovanie, takzvaný proces výberu názvu podniku, celé odvetvie a považuje sa za marketingovú službu. Ale môžete skúsiť pomenovať družstvo sami pomocou jednoduchých pravidiel.

Image

Návod na použitie

1

Družstvo je v jadre akýmsi združením profesionálnych, funkčných, finančných a iných záujmov. Je vytvorený na dosiahnutie spoločných ekonomických a sociálnych cieľov, ktoré sú spojené s uspokojením materiálnych alebo iných potrieb jeho členov. Preto je možné v jeho názve používať slová ako „únia“, „spoločenstvo“, „ľud“, „jedno“, „naše“. Tieto epitetá zdôrazňujú podstatu vytvoreného partnerstva, jeho zjednocujúcu povahu.

2

Vyberte meno, ktoré evokuje neutrálne alebo pozitívne emócie. Neutrálne môžu zahŕňať tie, ktoré používajú zemepisné názvy spojené s umiestnením družstva alebo jeho zákonnou registráciou. Pozitívne emócie pre cieľové publikum budú spôsobené menami, v ktorých sa nachádzajú slová „Perspektíva“, „Správna“, „Verná“, „Vlastná“.

3

V mene družstva môžete použiť slová, ktoré sa týkajú jeho aktivít: „Automobilový nadšenec“, „Pokladník“, „Spikelet“, „Pestovateľ zeleniny“, „Letný rezident“. Predtým, ako dáte meno, ktoré doslova leží „na povrchu“, sa opýtajte daňového registračného úradu, či už je zapojený do iného družstevného združenia. Skontrolujte jedinečnosť názvu. Môže sa objednať od právnickej kancelárie špecializujúcej sa na túto oblasť.

4

Majte na pamäti, že názov družstva sa musí v každom prípade skontrolovať, aby sa zistilo, či ide o ochrannú známku. Napríklad Sberbank sa už dokázala na súde obhajovať svoje výlučné právo na ochrannú známku Sber. To znamená, že spotrebiteľské družstvo, ktoré sa nazýva napríklad „sporiteľne“ alebo „sporiteľenská únia sporiteľní“, môže mať pohľadávky od najväčšej úverovej inštitúcie v Rusku. Predchádzajúce súdne rozhodnutia v prospech Sberbank už existujú, takže je lepšie to riskovať a dostať sa do mena bez tejto kontroverznej predpony.

Odporúčaná