Obchodné riadenie

Ako pomenovať darčekový obchod

Ako pomenovať darčekový obchod

Video: UKÁZKA ARÉNY PRO MŮJ ZÁPAS! | Majnr 2024, Júl

Video: UKÁZKA ARÉNY PRO MŮJ ZÁPAS! | Majnr 2024, Júl
Anonim

Názov je dôležitým prvkom marketingu. Chytľavý názov upozorní na váš obchod a ľahko sa uloží do spomienok zákazníkov. Názov darčekového obchodu by mal závisieť od koncepcie obchodu, mal by byť jedinečný a nezabudnuteľný.

Image

Návod na použitie

1

Dary sa môžu líšiť: elitné drahé dary, originálne dary, zábavné dary, darčekové nápady … Názov vašej darčekovej predajne by mal odrážať jej podstatu. Napríklad slušný muž, ktorý chce kúpiť drahý suvenírový nôž ako darček svojmu kolegovi, pravdepodobne nebude chodiť do obchodu s názvom „Deň XA!“.

2

Názov darčekového obchodu závisí od jeho koncepcie aj od publika. To by malo priťahovať pozornosť samotnej kategórie ľudí, pre ktoré sa tovar predáva vo vašom obchode. Preto má zmysel uvažovať o tom, ktoré názvy, v ktorých štýle sú vhodnejšie, napríklad najmä pre ženské publikum s priemernou úrovňou príjmu a ktoré pre mužské publikum s vysokou úrovňou príjmu.

3

Pred výberom názvu pre obchod so suvenírmi je dôležité analyzovať, ktoré konkurenčné obchody sa nazývajú. Názov vášho obchodu by sa mal od nich líšiť a k lepšiemu. Ak chcete zistiť, ktoré obchody sú najúspešnejšie, urobte na ne malý nájazd. Vyberte 2-3 najúspešnejšie obchody a analyzujte ich názvy. Určite tiež zohrali úlohu. Až potom sa oplatí prísť s menom pre váš obchod so suvenírmi.

4

Keď vymyslíte asi 7-10 variantov mena, skúste zadať každú z nich do vyhľadávacích nástrojov. Existuje napríklad obchod s podobným názvom v susednom meste? Ak existuje, je lepšie okamžite opustiť toto meno, pretože vaši budúci zákazníci vás zmiasť.

5

Mená, ktoré zostanú po monitorovaní internetu, môžu byť ponúknuté niekoľkým zástupcom cieľovej skupiny (ktorýmkoľvek z vašich priateľov alebo príbuzných). Takže si môžete vypočuť názor potenciálneho klienta na tieto alebo tieto mená. Po tejto fáze už môžete presne určiť meno, ktoré sa vám páči a ktoré je pre zákazníkov atraktívne.

6

Ak je pre vás stále ťažké vybrať si názov pre svoj darčekový obchod, obráťte sa na neymeru - odborníkov na vývoj mien. Títo ľudia majú spravidla reklamné a jazykové vzdelanie. Nájdete ich na stránkach nezávislých uchádzačov o zamestnanie alebo prostredníctvom reklamných agentúr (náklady na agentúry sú samozrejme drahšie ako služby súkromných neumers).

Odporúčaná