Obchodné riadenie

Ako predávať služby

Ako predávať služby

Video: Huawei P40 lite - Ako sa bude predávať bez Google služieb? 2024, Júl

Video: Huawei P40 lite - Ako sa bude predávať bez Google služieb? 2024, Júl
Anonim

Niektorí manažéri sa pýtajú: ako správne predávať služby, pretože od toho závisí zisk podniku. Predaj služieb vyžaduje, aby dodávateľ venoval osobitnú pozornosť požiadavkám zákazníka, pretože povesť podniku tvorí dojem zákazníka. V tomto článku vám chcem povedať, ako zvýšiť zákaznícku základňu a udržať zákazníka.

Image

Definícia cieľovej skupiny

Najprv musíte identifikovať skupinu ľudí, ktorí sa budú zaujímať o vaše služby. Za týmto účelom môžete vykonať sociologický prieskum, prieskum. Ak chcete zistiť portrét klienta, vyhodnoťte demografické charakteristiky, tj vek, pohlavie, povolanie, rodinný stav. Ak to nechcete robiť sami, kontaktujte svoju marketingovú spoločnosť.

Pamätajte na vlastnosti a zvyky zákazníka

Pri práci s klientmi sa nezabudnite spýtať na ich požiadavky a želania, to znamená, že sa musíte naučiť počúvať klienta a čerpať užitočné informácie z konverzácie. Nezabudnite opraviť všetko na špeciálnych kartách alebo na počítači. Prečo je to potrebné? Predpokladajme, že vás kontaktoval klient, s ktorým ste predtým pracovali. Nemusíte sa pýtať na jeho túžby. Po otvorení karty dostanete informácie. Môžete ho tiež upokojiť. Napríklad poskytujete služby opravy bytov. Pred pár mesiacmi ste dostali objednávku od rodiny, ktorá opravila svoje nenarodené dieťa. Dieťa sa narodilo, rozhodli sa vykonať opravu v kúpeľni. Dajte im detskú súpravu. Maličkosť, ale pekné!

Nebuď rušivý

Niektoré spoločnosti pravidelne informujú zákazníkov o všetkých propagačných akciách, aktualizáciách prostredníctvom telefonických hovorov. Táto služba je niekedy veľmi nepríjemná a hovory nie sú načas. Preto môžete na informovanie použiť správy SMS alebo e-mail. Ak má klient záujem, zavolá vám a objasní podrobnosti.

Vytvorte flexibilný zoznam služieb

Aby si klient mohol vybrať, musíte mu ponúknuť služby za rôzne ceny. To znamená, že sa musíte ubezpečiť, že vaše ponuky sú k dispozícii pre ľudí s vysokými a nízkymi príjmami. Napríklad sa venujete poskytovaniu kozmetických služieb. Pre bohatých ľudí môžete ponúknuť nákladný postup a pre ľudí s nízkym príjmom - postupy využívajúce lacnejšie výrobky.

Využite bonusový systém alebo zľavy

Ak chcete udržať klienta, vydajte mu klubovú kartu. Môžete prísť so systémom zliav, v ktorom sa percento zliav zvýši súbežne s využívanými službami. Môžete tiež dať bonusy. Napríklad poskytujete kadernícke služby. Uvoľnite každý desiaty účes.

Odporúčaná