Obchodné riadenie

Ako identifikovať veľa

Ako identifikovať veľa

Video: Unknown turbojet - help identify 2024, Júl

Video: Unknown turbojet - help identify 2024, Júl
Anonim

Hlavnou transakciou v súlade s ruským právom je transakcia alebo niekoľko transakcií súvisiacich s nadobudnutím alebo vyradením majetku. Veľké transakcie sú definované odlišne v závislosti od právnej formy právnických osôb.

Image

Návod na použitie

1

Za hlavnú transakciu pre spoločnosť s ručením obmedzeným (LLC) sa považuje transakcia súvisiaca s nadobudnutím, vyradením alebo možným vyradením majetku, ktorého hodnota je 25% alebo viac hodnoty majetku organizácie, stanovená na základe účtovnej závierky, pokiaľ charta spoločnosti nestanovuje vyššiu hranicu na veľa.

2

Pre akciovú spoločnosť (JSC) je hlavnou transakciou transakcia súvisiaca s vyradením alebo nadobudnutím majetku (založenie, získanie úveru alebo pôžičky), ktorej hodnota prevyšuje 25% účtovnej hodnoty majetku spoločnosti. Upozorňujeme, že hlavným rozdielom medzi veľkými transakciami pre LLC a AO je, že v prvom prípade je hlavná transakcia 25% z hodnoty nehnuteľnosti av druhom je hodnota majetku.

3

Ak potrebujete zistiť, či je hlavná transakcia pre štátny alebo obecný jednotkový podnik, potom zvážte, že v prípade takýchto organizácií ide o transakciu súvisiacu s nadobudnutím alebo vyradením majetku, ktorého hodnota je viac ako 10% jej základného imania alebo viac ako 50 000 - časy presahujú minimálnu mzdu stanovenú zákonom. V takom prípade sa hodnota odcudzeného majetku určuje na základe účtovných údajov a nadobudnutý majetok sa určuje na základe trhovej ceny.

4

V prípade štátnych a obecných inštitúcií je hlavnou transakciou vyradenie finančných prostriedkov, odcudzenie iného majetku, ktorý má rozpočtová inštitúcia právo spravovať nezávisle, založiť alebo použiť, za predpokladu, že veľkosť takejto transakcie prekročí 10% účtovnej hodnoty aktív inštitúcie. Účtovná hodnota sa určuje na základe účtovnej závierky.

Odporúčaná