Druhy činností

Ako určiť typ hospodárskej činnosti

Ako určiť typ hospodárskej činnosti

Video: 2017 Personality 01: Introduction 2024, Júl

Video: 2017 Personality 01: Introduction 2024, Júl
Anonim

Do roku 2003 boli typy hospodárskej činnosti určené All-Union klasifikátorom odborov národného hospodárstva alebo OKONKh. 1. januára 2003 bol predstavený OKVED - All-ruský klasifikátor typov ekonomických činností (schválený vyhláškou ruskej štátnej normy zo 6. novembra 2001 N 454-st.). OKVED sa musí najčastejšie adresovať podnikateľom, ktorí si vybrali jeden alebo iný druh podnikania.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete určiť typ hospodárskej činnosti hospodárskej jednotky (či už ide o spoločnosť s ručením obmedzeným alebo samostatného podnikateľa), pozrite si oficiálny text spoločnosti OKVED. Je k dispozícii na mnohých stránkach, napríklad na informačnom a právnom portáli právneho systému Garant.

2

Objasnite si: základ jedinečnej príručky je založený na európskych druhoch hospodárskej činnosti a hierarchickej metóde klasifikácie. OKVED zabezpečuje podrobné zoskupenie činností - so zahrnutím päťciferných a šesťmiestnych kódov pre určité položky.

3

Aby ste správne vybrali kód typu činnosti, musíte ako budúci podnikateľ starostlivo preštudovať všetky oddiely klasifikátora, jeho vysvetlenia a porozumieť logike dokumentu.

4

Poznámka: kódovanie prichádza s postupným zvyšovaním číslicových znakov kódu - z dvoch na šesť (sekcia - trieda - podtrieda - skupina - podskupina - zobrazenie).

5

Klasifikátor OKVED má rozšírené oddiely, ako napríklad „Poľnohospodárstvo, poľovníctvo a lesníctvo“, „Textilná a šijacia výroba“, „Výroba strojov a zariadení“, „Vzdelávanie“ atď. Po výbere hlavnej zväčšenej časti požadovaného druhu činnosti, nájdite uvedené podrobné znenie.

6

Predpokladajme, že ste podnikateľ, ktorý si ako svoju hlavnú činnosť vyberie mliečnu výrobu. Tomuto druhu je pridelený kód 15.5. Má pododdiely „Spracovanie mlieka a výroba syrov“ (kód 15.51) a „Výroba zmrzliny“ (kód 15.52). Ďalej sa uvádzajú podkategórie - „Výroba plnotučných mliečnych výrobkov“ (kód 15.51.1), „Výroba spracovaného tekutého mlieka“ (kód 15.51)..11) atď. Po dôkladnom preštudovaní tohto alebo tohto bloku nájdete najpresnejšiu definíciu svojej činnosti.

Venujte pozornosť

Pri registrácii IP (individuálny podnikateľ) je povinné uviesť OKVED. Výpis z Jednotného štátneho registra individuálnych podnikateľov poskytuje informácie o vybraných druhoch hospodárskej činnosti s uvedením ich kódu, názvu podľa OKVED. Stanovuje sa aj druh činností: primárne a sekundárne. U mnohých ďalších typov sú uvedené aj tie, s ktorými sa chcete vyrovnať aj v ďalekej budúcnosti.

Užitočné rady

Ak sú vaše činnosti v rozsahu služieb pre obyvateľstvo, potom ich klasifikáciu reguluje aj OKUN - All-Russian Klasifier Services to the Population.

Právny systém „Ručiteľ“ v roku 2018

Odporúčaná