obchodné

Ako organizovať stravovanie

Ako organizovať stravovanie

Video: Aj telesná výchova sa dá učiť dištančne. Pozrite sa ako 2024, Júl

Video: Aj telesná výchova sa dá učiť dištančne. Pozrite sa ako 2024, Júl
Anonim

Stravovanie - stravovacie služby. K jeho organizácii by sa malo pristupovať s rovnakou zodpovednosťou, akoby to bola reštaurácia. Stravovanie sa vyznačuje tým, že neexistuje stacionárna oblasť poskytovania služieb, ako aj potreba dodávať varené jedlo na územie spotrebiteľa. Pri výbere jedál je tiež malá špecifickosť - nie všetky z nich môžu bezpečne prežiť dopravu a predbežné varenie na mieste.

Image

Budete potrebovať

  • - podnikateľský plán;

  • - marketingový plán;

  • - Výrobné priestory;

  • - vybavenie;

  • - personál;

  • - výrobky;

  • - Auto.

Návod na použitie

1

Vyberte si miesto, v ktorom chcete pracovať. A svadobná služba v prenajatých hradoch a organizácia vopred pripravených jedál na území zákazníka - to všetko je catering. Preto je potrebné určiť medzeru, v ktorej je najväčší dopyt s relatívne malou ponukou. Vstúpiť do medzery, kde sú dostatočne silní operátori, je spojené so skutočnosťou, že musíte viesť skutočnú konkurenčnú vojnu za pozornosť spotrebiteľov.

2

Vytvorte podnikateľský plán, ktorý bude určite odrážať popisnú a finančnú časť. Ak máte v úmysle vybudovať cateringový podnik z vypožičaných prostriedkov - pripojte splátkový kalendár splátok. Platby musia byť podložené odhadovaným príjmom. Okrem obchodného plánu potrebujete marketingový plán, v ktorom zobrazujete všetky spôsoby propagácie vašej spoločnosti, ako aj spôsoby, ako nájsť a prilákať zákazníkov.

3

Nájdite priestor na výrobu. Požiadavky na ňu sa prakticky nelíšia od požiadaviek na výrobu stravovacieho zariadenia s obslužnou oblasťou. Malo by sa tiež rozdeliť na výrobné, úžitkové a kancelárske priestory. Výrobná oblasť je rozdelená na chladné, horúce, cukrárske dielne atď. Vytvorte plán projektu, zakúpte a zariadte vybavenie.

4

Nájom zamestnancov. Navrhnite menu. V závislosti od polohy vášho stravovacieho podniku by to mali byť hlavne jedlá s banketovou službou alebo naopak cenovo dostupné každodenné jedlo. Bez ohľadu na špecializáciu musí byť každé jedlo vypracované a musí byť na ňom napísaná technická a technologická mapa. Po pripravení ponuky pokračujte v navrhovaní povolení. Už v tejto fáze, spolu so získavaním povolení, sa oplatí začať hľadať zákazníkov. Rovnako ako v mnohých druhoch podnikania, postavených na službách a poskytovaní služieb, v oblasti stravovania je dobré menu, špičkové technológie a dobre udržiavaný predaj - to je 90% úspech.

Odporúčaná