obchodné

Ako organizovať kaviareň

Ako organizovať kaviareň

Video: Založme kávovú kultúru / Startlab 2024, Jún

Video: Založme kávovú kultúru / Startlab 2024, Jún
Anonim

Na správne usporiadanie práce kaviarne je potrebné zostaviť personálny stôl a časový plán zmien, ako aj vytvoriť manažérske záznamy. Ak sa pri projektovaní a otváraní stravovacieho zariadenia nedopustili žiadne závažné chyby, tieto jednoduché opatrenia postačujú na prevádzkovú prácu. Ďalším krokom je dobrá kuchyňa, dokonalý servis a účinná propagácia, vďaka ktorej sa hostia o inštitúcii dozvedia a potom ju znovu a znovu navštívia.

Image

Budete potrebovať

  • - miestnosť;

  • - podnikateľský plán;

  • - vybavenie;

  • - nábytok;

  • - povolenia;

  • - jedlo, nápoje;

  • - personál.

Návod na použitie

1

Vytvorte podnikateľský plán, v ktorom sa odrážajú výrobné, finančné a marketingové časti. Ak máte v úmysle otvoriť kaviareň s vypožičanými prostriedkami - nezabudnite pripojiť investičný plán s očakávaným dátumom vstupu do zóny rentability, ako aj harmonogram splácania pôžičky.

2

Nájdite izbu. Mala by byť umiestnená na rušnej pešej ulici, ako voliteľná možnosť - na križovatke diaľnic v blízkosti stanice metra alebo pozemnej dopravy. Konkurenčnou výhodou bude aj blízkosť obchodných centier, veľkých obchodov, vzdelávacích inštitúcií. Je dobré, ak sa stravovacie zariadenie predtým nachádzalo v miestnosti, inak je potrebné získať predchádzajúci súhlas úradov, pokiaľ ide o možnosť stravovania.

3

Návrh dizajnu projektu. Interiér kaviarne by mal byť kombinovaný s menom a hrať, aby ju odhalili. Napríklad, ak sa inštitúcia nazýva „Daddy's Farm“, v interiéri sú vhodné vidiecke potreby pre domácnosť a ak je „Deviata Val“ symbolom morskej témy. Spolu s menom by ste mali zvážiť aj vlastnosti služieb, náborové a marketingové pravidlá.

4

Vykonajte opravy, nakupujte a zabezpečujte vybavenie, získajte povolenie od kontrolných orgánov - Federálnej služby pre dohľad nad ochranou práv spotrebiteľa a inšpekcie ľudskej starostlivosti a požiaru. Súbežne sa zapojte do prípravy personálu a personálu. Pred ostatnými budete potrebovať dve kľúčové postavy - vedúceho a šéfkuchára. Prvým v počiatočnej fáze organizácie kaviarne môže byť poverená prevádzková práca - komunikácia s orgánmi, hľadanie dodávateľov, prenájom atď., Druhá - vývoj jedálneho lístka. To by nemalo byť veľké, 5-6 jedál v každej sekcii bude stačiť.

5

Spustite reklamnú kampaň asi 2 týždne pred otvorením Zabezpečte zásoby určené na spontánne aj plánované návštevy. Vytvárajte informačné bulletiny, píšte tlačové správy a posielajte ich na papierové a elektronické médiá. Nerobte informačné dôvody triviálnymi a stereotypnými: čím jasnejšia je očakávaná udalosť, tým skôr publikácie prinesú potenciálnym divákom informácie o vašej kaviarni.

Odporúčaná