ostatné

Ako otvoriť kresbu v kompasu

Ako otvoriť kresbu v kompasu

Video: Ako vyrobiť originálnu drevenú misku na CNC stroji | IGM nástroje a stroje 2024, Júl

Video: Ako vyrobiť originálnu drevenú misku na CNC stroji | IGM nástroje a stroje 2024, Júl
Anonim

Hlavnou úlohou, ktorú systém COMPASS-3D rieši, je modelovanie produktov. V tomto prípade sa okamžite sledujú dva ciele, a to výrazné skrátenie doby projektovania a rýchle uvedenie modelov do výroby.

Image

Návod na použitie

1

Niekedy je potrebné otvoriť výkres, ktorý bol predtým vytvorený pomocou iného programu. Napríklad zvážte možnosť prenosu výkresu z AutoCADu. Ako je možné takúto operáciu vykonať? Postupne budeme analyzovať všetky potrebné kroky.

2

V skutočnosti nie je nič komplikované. Výkresy navrhnuté v aplikácii AutoCAD majú spravidla formát AutoCAD DWG alebo AutoCAD DXF. Ak ich chcete otvoriť v aplikácii Compass, aktivujte nasledujúce možnosti: Súbor-> Otvoriť-> Typ súboru AutoCAD DXF / AutoCAD DWG a zadajte názov súboru do požadovaného priečinka.

3

Niekedy nie je potrebné presne špecifikovať tie typy súborov, ktoré boli uvedené vyššie. Môžete si vybrať možnosť „Všetky súbory“ a nájsť požadovaný výkres v priečinku sami.

4

Existuje ešte jedna možnosť. Pravým tlačidlom myši kliknite na požadovaný súbor av kontextovej ponuke vyberte nasledujúce možnosti v poradí, v akom sú uvedené: Otvorte pomocou -> Vybrať program-> Compass-3D LT. V takom prípade vám program urobí všetko, to znamená, že automaticky preloží potrebný výkres do vhodného formátu. To je v podstate všetko. Teraz môžete bezpečne pracovať.

5

Trochu odbočky. Ak je príliš veľa výkresov a súbory v priečinku sú prezentované v rôznych formátoch, je najlepšie použiť buď prvú, alebo poslednú možnosť.

Venujte pozornosť

Ciele systému KOMPAS-3D sa dosahujú vďaka týmto vlastnostiam:

- prenos geometrie modelu do výpočtových balíkov;

- rýchle prijatie technologickej a projektovej dokumentácie, ktorá je potrebná na prepustenie výrobkov. Táto zostava výkresy a špecifikácie, a podrobne a oveľa viac.

- prenos geometrie na riadenie softvérových balíkov pre CNC zariadenia;

- vytvorenie ďalších obrázkov modelu výrobku, napríklad na zostavenie príslušných katalógov.

ako kresliť do kompasu

Odporúčaná