Druhy činností

Ako otvoriť franšízový obchod

Ako otvoriť franšízový obchod
Anonim

Franchising je jedným z najsľubnejších a najziskovejších spôsobov podnikania. Po zakúpení série slávnej značky získate hotové pracovné technológie, osvedčenú reklamnú stratégiu a podporu výrobcov.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál

  • - miestnosť

  • - minimálne skúsenosti s podobnou prácou

  • - primárny marketingový výskum

Návod na použitie

1

Uskutočnite počiatočný marketingový prieskum zameraný na zistenie, ktorá z dostupných značiek by bola vhodná pre vaše mesto. Napríklad niektoré známe značky sa otvárajú iba v mestách s populáciou viac ako milión ľudí, takže nákup franšízy v malom meste nie je možný. Alebo značka nie je propagovaná v Rusku, takže zisk z takého butiku podľa franchisingovej schémy nebude taký vysoký.

2

Zhodnoťte svoje šance na získanie franšízy. Väčšina franšízantov má spravidla podobné podmienky spolupráce. Musíte mať počiatočný kapitál, mať k dispozícii (nehnuteľnosť alebo nájom) predajnú oblasť na dobrom mieste a tiež mať určité skúsenosti s riadením podobného podnikania. Všetky tieto informácie budete musieť uviesť v dotazníku pre výrobcu. Pri plánovaní budúcej práce buďte pripravení na to, že musíte pravidelne odpočítavať rozpočet na reklamu, postupujte podľa podrobných pokynov poskytovateľa franšízy a samozrejme odpočítajte „licenčné poplatky“ - stanovené percento zisku.

3

Potvrďte s franšízorom všetky podmienky spolupráce. Diskutujte o dizajne a marketingových politikách obchodu. Nezabudnite uviesť niekoľko dôležitých otázok, ktoré môžu byť rozhodujúce pre ziskovosť vášho podnikania. Napríklad možnosť zliav z kolekcií v minulej sezóne, návrat zásob, odložené platby. Opatrne pristupujte k výberu predajných pracovníkov. Odteraz budú predstavovať všeobecne známu značku a vytvárať o nej spotrebiteľský názor. Preto školenie predajcov, podniková kultúra, merchandising tovaru - to všetko musí predajný personál vlastniť v plnom rozsahu.

4

Pokúste sa nadviazať funkčnú obojsmernú komunikáciu s vašim poskytovateľom franšízy. Sledujte dynamiku dopytu spotrebiteľov, miestne problémy, efektívnosť marketingových aktivít. Uveďte výsledky svojej práce a svoje vlastné návrhy rozvoja. Obchody rovnakej značky v rôznych mestách a krajinách veľmi často vyzerajú úplne inak. Mali by ste tiež nájsť charakteristické črty podnikania vo svojich obchodoch, aby ste mohli optimalizovať spoluprácu.

Venujte pozornosť

Pokiaľ nie je v zmluve stanovené inak, v franchisingovom obchode nemôžete predávať tovar iných značiek. Ak franšízor zistí túto skutočnosť, spolupráca sa môže prerušiť.

Užitočné rady

Veľké značky môžu mať niekoľko kolekcií rôznych cenových kategórií. Vyberte si tie, ktoré najlepšie vyhovujú vašim potenciálnym zákazníkom.

Odporúčaná