obchodné

Ako otvoriť profesionálny obchod s kozmetikou

Ako otvoriť profesionálny obchod s kozmetikou

Video: Medik8 - White Balance Click Recenzia / Review 2024, Jún

Video: Medik8 - White Balance Click Recenzia / Review 2024, Jún
Anonim

Profesionálna kozmetika dnes už nie je určená pre úzky okruh odborníkov. Produkt pre salóny sa dá kúpiť aj na domáce použitie, pretože mnoho značiek vytvára svoje výrobky takým spôsobom, aby uspokojili potreby najväčšieho počtu zákazníkov. Otvorenie profesionálneho obchodu s kozmetikou sa stane výnosnou oblasťou podnikania.

Image

Budete potrebovať

  • - počiatočný kapitál;

  • - priestory;

  • - obchodné vybavenie.

Návod na použitie

1

Vyberte umiestnenie svojho obchodu. Ak otvoríte výlučne pre profesionálov, umiestnenie zásuvky je oveľa menej dôležité. Ak sa kozmetika z vášho sortimentu kúpi pre domáce procedúry, je lepšie umiestniť oddelenie v nákupnom centre alebo v rušnej časti mesta.

2

Uskutočnite malý marketingový prieskum, ktorého účelom je identifikovať najpopulárnejšie značky. Zavolajte do všetkých kozmetických salónov a súkromných majstrov, aby ste zistili, s ktorými kozmetickými značkami spolupracujú. Ak sú vaši potenciálni zákazníci profesionáli, je rozumné zamerať sa na ich potreby. Môžete však ísť opačným smerom a začať propagovať exkluzívne málo známe značky.

3

Vytvorte sortimentovú maticu. Vyberte si niekoľko značiek profesionálnej kozmetiky rôznych cenových kategórií. Okrem toho je vhodné zaradiť do sortimentu a súvisiacich výrobkov: natáčky, stylingové zariadenia, výrobky na odstraňovanie chĺpkov, doplnky na predlžovanie nechtov. Väčšina značiek by mala byť prezentovaná v malých obaloch pre širokú verejnosť, ako aj vo veľkých sedanových kontajneroch.

4

Vyberte si izbu a umiestnite obchodné vybavenie. Všetky výrobky musia byť verejne dostupné, aby sa kupujúci mohli oboznámiť so zložením finančných prostriedkov. Ak budete predávať dekoratívnu kozmetiku, stánky s testermi sú povinné: kvalita týchto značiek sa spravidla dá hodnotiť od prvého testu.

5

Venujte osobitnú pozornosť kvalifikácii predajcu. Konzultant musí dôkladne porozumieť sortimentu a musí byť pripravený na skutočnosť, že niektorí zákazníci nemajú o produkte najmenšiu predstavu. Organizovať školenia pre zamestnancov. Predajca musí mať predstavu nielen o zložení a účinku prostriedkov, ale musí byť schopný napríklad vybrať všetky zložky na farbenie vlasov pre laikov.

Užitočné rady

Uistite sa, že informácie o vašom obchode sú uvedené vo všetkých miestnych tematických adresároch. Profesionáli sa nemôžu spoliehať na reklamu, ale na špecializované publikácie.

Odporúčaná