Druhy činností

Ako otvoriť maloobchod

Ako otvoriť maloobchod
Anonim

Ak sa chystáte otvoriť maloobchod, začnite marketingovým prieskumom. Preskúmať trhové podmienky a analyzovať preferencie spotrebiteľov. Pri porovnaní jedného s druhým môžete určiť, ktoré produkty sú v maximálnom dopyte a ktoré produkty chýbajú.

Image

Budete potrebovať

Podnikateľský plán, marketingový plán, sortiment, priestory, obchodné vybavenie, personál

Návod na použitie

1

Vytvorte podnikateľský plán. Po dokončení prieskumu trhu je to prvá vec, ktorú treba urobiť. Nezabudnite zahrnúť aj investičné a finančné oddiely. V týchto oddieloch je okrem iného potrebné osobitne uviesť fixné a variabilné náklady, vyjadriť maržu a tiež očakávaný zisk. Ak vynecháte akékoľvek informácie, nebudete vedieť pochopiť, či bude vaša firma návratná.

2

Vypracovať marketingový plán. Rozumie sa to ako zoznam opatrení zameraných na podporu podnikania, prilákanie kupujúcich a akcií, ktoré zvyšujú priemernú kontrolu. Aby maloobchodný obchod bol nákladovo efektívny, musí sa za marketingový plán vziať s plnou zodpovednosťou. V ideálnom prípade by mala obsahovať také oddiely, ako sú reklama a public relations.

3

Pokračujte výberom miestnosti, ktorá bude spĺňať potrebné podmienky. Medzi ne môže patriť: umiestnenie, celková plocha, dostupnosť technických miestností (čo je obzvlášť dôležité pre obchody s potravinami), dostatočný počet elektrických kapacít, schopnosť zariadiť potrebné vybavenie atď.

4

Získať povolenie od dozorných orgánov - Rospotrebnadzor a požiarnej inšpekcie. Možno to prvýkrát nebude fungovať. V takom prípade si všimnite a odstráňte všetky existujúce nedostatky a znova zavolajte ich zástupcom. Bez súhlasu orgánov dohľadu nebudete môcť zaregistrovať registračnú pokladňu alebo získať licenciu na alkohol (opäť, ak hovoríme o obchode s potravinami).

5

Nájom zamestnancov. V závislosti od objemu predaja musíte mať zamestnancov v kontaktnej zóne (predajcovia, konzultanti, pokladníci), údržbe (nakladače, čističe) a manažmente (manažér, obchodník, správca). Pri personálnom zabezpečení uveďte harmonogram. Vedúci pracovníci spravidla pracujú 5 dní v týždni a dva dni voľna. Výnimkou sú iba merchandiseri. Rovnako ako všetci ostatní pracovníci pracujú na zmeny.

6

Získajte obchodné a technologické vybavenie, ako aj registračné pokladnice. Ten musí byť zaregistrovaný. Zvážte automatizačný systém - moderné maloobchodné predajne sa bez toho neobídu.

7

Objednajte si produkt. V závislosti od špecifík podnikania je lepšie mať jedného dodávateľa pre každý typ produktu, ale najmenej dvoch. Ak niektorá z nich v sklade začne prerušovať, vaše police nebudú prázdne.

Venujte pozornosť

Nemali by ste si prenajímať izbu, ktorú niekoľko nájomcov vášho profilu odmietlo za sebou. Je zrejmé, že na tomto mieste sa tento produkt nepožaduje.

Užitočné rady

Pri otváraní obchodu dôkladne preštudujte výhody a nevýhody umiestnenia miestnosti. Neúspešné miesto môže vyvrátiť všetko vaše úsilie o rozvoj obchodnej spoločnosti.

ako otvoriť maloobchod

Odporúčaná