obchodné

Ako otvoriť LLC na Ukrajine

Ako otvoriť LLC na Ukrajine
Anonim

Založenie spoločnosti s ručením obmedzeným na Ukrajine sa považuje za optimálnu právnu formu pre podnikanie z dôvodu jednoduchosti registrácie a minimálnych nákladov. Zákony navyše umožňujú cudzincom, aby konali ako zakladatelia.

Image

Budete potrebovať

  • - pas;

  • - migračná karta;

  • - identifikačný kód (analógové DIČ);

  • - rozhodnutie o vytvorení spoločnosti LLC;

  • - notárska listina;

  • - dokument o zavedení základného imania;

  • - písomnosť s adresou;

  • - prijatie platby za registračný poplatok.

Návod na použitie

1

Cudzinec, ktorý sa chce stať zakladateľom ukrajinskej právnickej osoby, sa musí najprv obrátiť na územné oddelenie daňového inšpektorátu (STAU - Štátna daňová správa Ukrajiny) a získať identifikačný kód (miestny analóg ruského DIČ). Je povinný predložiť cestovný pas (Rusi uprednostňujú interný cestovný pas, pretože potrebujú informácie o registrácii), fotokópie jeho stránok s osobnými údajmi a informáciami o mieste jeho bydliska, migračnú kartu prijatú na hranici a jej fotokópiu.

Pas musí byť preložený do ukrajinčiny alebo ruštiny (ruskí občania nepotrebujú preklad). Postup je bezplatný, prípady odmietnutia pridelenia kódu nie sú známe.

2

Potom musíte pripraviť balík dokumentov na registráciu spoločnosti LLC. Sada je vo všeobecnosti rovnocenná s ruskou: rozhodnutie o vytvorení LLC, charta (na Ukrajine je tento dokument overený notárom), potvrdenie o tom, že bol splatený schválený kapitál (od roku 2010 je minimálna suma iba 869 hrivien, peniaze sa ukladajú na dočasný účet, ktorý je možné otvoriť v ktorejkoľvek banke) a právnu adresu. Sídlo spoločnosti LLC na Ukrajine môže byť adresa registrácie ktoréhokoľvek zo zakladateľov. Cudzinec musí v takom prípade kúpiť dom alebo sa s niekým zaregistrovať. Je však tiež možné prenajať si kancelárske alebo priemyselné priestory, ale striktne z nebytového fondu.

3

Registračnú katedrálu (štátna povinnosť) môžete zaplatiť vo výške 170 hrivien prostredníctvom ukrajinskej Oschadbank (ukrajinského ekvivalentu Sberbank Ruskej federácie). A získajte registračnú kartu priamo na registračnom úrade, kde je potrebné predložiť všetky dokumenty (2 kópie listiny, rozhodnutie o založení spoločnosti, doklad o vytvorení základného imania) a potvrdenie o zaplatení registračného poplatku. Na Ukrajine registráciu firiem nevykonávajú daňové orgány, ako je to v Ruskej federácii, ale rozdelenie správy okresu, mesta alebo regiónu.

4

Podľa zákona trvá registrácia spoločnosti LLC na Ukrajine až tri pracovné dni. Spoločnosť sa potom musí zaregistrovať v daňovej správe, štatistických agentúrach a povinnom sociálnom poistení. Pre plnohodnotnú činnosť musíte otvoriť aj bankový účet a urobiť pečať.

Venujte pozornosť

Riaditeľ registrovanej LLC môže byť iba občan Ukrajiny. Takže pri registrácii spoločnosti cudzincom, ktorý ju chce viesť sám, musíte najskôr nájsť riaditeľa nominovaného od miestnych občanov a potom po registrácii získať pracovné povolenie na Ukrajine pre zahraničného zakladateľa a až po splnení týchto formalít ho oficiálne preniesť na jeho riadiace právomoci.

registrácia ooo Ukrajina

Odporúčaná