Obchodné riadenie

Ako otvoriť reštauráciu

Obsah:

Ako otvoriť reštauráciu

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl

Video: Otvorenie novej prevadzky - schvalenie od Hygieny 2024, Júl
Anonim

Reštaurácia môže byť veľmi zisková, musíte však pamätať na to, že otvorenie takejto inštitúcie bude vyžadovať veľa kapitálu. Chyby pri organizovaní takéhoto podnikania povedú k vážnym stratám.

Image

Otvorenie vlastnej reštaurácie: počiatočná etapa

Najprv musíte vypracovať podnikateľský plán. Všetko by sa malo vymyslieť do najmenších detailov, vrátane sumy vynaloženej na otvorenie vlastného podniku, prenájom alebo kúpu miestnosti a nákup vybavenia. Nezabudnite monitorovať trh a určiť miesto, kde bude inštitúcia umiestnená, a nájsť najvhodnejší koncept pre vašu reštauráciu. Osobitná pozornosť by sa mala venovať menu a interiéru. Napríklad reštaurácie talianskej a japonskej kuchyne vyžadujú iný prístup, a to nemožno ignorovať.

Vypočítajte všetky náklady a zistite, či máte dosť peňazí. Ak máte v pláne vziať si pôžičku na otvorenie firmy, nezabudnite určiť približnú dobu návratnosti reštaurácie a zvážte, či môžete splatiť svoje dlhy.

Keď je podnikateľský plán pripravený a boli nájdené peniaze na začatie podnikania, pokračujte v registrácii právnickej osoby. Je možné sa zaregistrovať nie LLC, ale IP - bude to oveľa jednoduchšie, lacnejšie a rýchlejšie. Venujte osobitnú pozornosť kódom OKVED, ktoré uvediete. Aj keď nemáte v úmysle otvoriť reštauračný bar, má zmysel pridať do zoznamu položku „bary“, ako aj „maloobchod s alkoholickými nápojmi“. V budúcnosti sa to môže hodiť a ak v registračnej fáze neurčíte potrebné položky, budete musieť papier znovu vydať.

Odporúčaná