Obchodné riadenie

Ako vytvoriť účtovníctvo vo výrobe

Ako vytvoriť účtovníctvo vo výrobe

Video: Program for production 2024, Júl

Video: Program for production 2024, Júl
Anonim

Účtovníctvo vo výrobných a iných podnikoch je mimoriadne dôležitým procesom, od ktorého priamo závisí ich ziskovosť a legitimita podnikania. Je potrebné ju založiť už v prvých dňoch vzniku spoločnosti.

Image

Budete potrebovať

  • - účtovné doklady;

  • - účty;

  • - účtovníci.

Návod na použitie

1

Výber účtovníctva v podniku by sa mal vykonávať v súlade so základnými zásadami účtovnej politiky, ktorá predstavuje komplexný súbor rôznych organizačných opatrení vrátane schvaľovania syntetických a analytických účtovných závierok, regulácie toku dokumentov s prihliadnutím na primárne a účtovné doklady, určenia obsahu a rozsahu vykazovania, výberu daňového systému atď..D.

2

Vyberte formu organizácie pre účtovnú spoločnosť. V takom prípade je potrebné zohľadniť veľkosť podniku (malý, stredný alebo veľký), jeho organizačnú a právnu formu, výrobné a riadiace vlastnosti a dostupné metódy spracovania finančných informácií. Napríklad, ak máte veľký podnik s veľkým počtom dcérskych spoločností, mali by ste zvoliť decentralizované účtovníctvo, ktoré zabezpečuje vytvorenie v každej jednotke jeho vlastného účtovného oddelenia a schválenie hlavného účtovníka. Pozitívnou stránkou takéhoto účtovníctva je, že účtovný aparát bude umiestnený v mieste finančných transakcií, čo následne skráti čas ich konania a umožní zjednodušenie kontroly. Pokiaľ ide o negatívne aspekty, v niektorých situáciách môže byť ťažké vybrať veľký počet zamestnancov s príslušnou kvalifikáciou.

3

Ak je vaša firma malá, nainštalujte centralizovaný účtovný systém. V tejto situácii bude spoločnosť a jej pobočky vykonávať činnosti pod vedením jedného účtovníka. Existuje tiež možnosť usporiadania účtovníctva na zmluvnom základe. V takom prípade už nebudete musieť hľadať kvalifikovaných účtovníkov. Ďalšou výhodou centralizovaného účtovníctva je osobitná koncentrácia účtovníckej práce, pri ktorej sa vytvárajú priaznivé podmienky na používanie automatizovaných účtovných systémov.

Odporúčaná